Welkom op de Brenger Blog

Om jullie op de hoogte te houden van het nieuws en ontwikkelingen rondom Brenger, hebben we besloten om een Brenger blog te lanceren. Hierin zullen we ontwikkelingen rondom Brenger delen, nieuws uit de branche, tips en tricks, wie en wat er achter het platform Brenger schuilt en meer. Voor de personen die ons nog niet (zo goed) kennen:

Wat is Brenger?
Brenger.nl is een transport platform voor het vervoeren van spullen, zoals bijvoorbeeld een kast, bank, grasmaaier, aquarium en alles wat je nog meer kunt bedenken. Vooral voor grote spullen is het platform ideaal. Deze stuur je niet zomaar op met de post, je hebt niet altijd zin en tijd om een busje te huren en een koerier inschakelen is duur.

Waarom Brenger?
Er rijden dagelijks 1 miljoen bestelbusjes in Nederland. Vaak zijn deze maar deels gevuld en rijden ze leeg terug. Waarom nemen zij jouw spullen niet mee? Met die gedachte is Brenger ontstaan. Jouw transportverzoek wordt gekoppeld aan de lege ruimte van bestelbussen die toch al jouw kant op rijden. Op die manier biedt Brenger transport aan tegen een zeer gunstige prijs en rijden koeriers niet meer met een (half) lege bus op de weg. Zo zijn we ook nog eens duurzaam bezig!

Hoe werkt het?
Erg simpel. Je kunt vrijblijvend je prijs bekijken door het ophaal- en aflever adres in te vullen. Daarna plaats je in 2 simpele stappen je opdracht. Vervolgens reageren brengers op jouw opdracht, kies je degene die het best uitkomt en spreek je samen een dag en tijd af. Zo geregeld! Pas als je aangeeft dat je spullen netjes zijn afgeleverd, betalen wij de brenger uit.

Wie zit er achter?
De oprichters van Brenger zijn Wisse Koedam en Derk van der Have, twee jonge ondernemers die elkaar kennen van hun studententijd in Groningen. Na een jaar is Josephine er bij gekomen en al snel daarna heeft het team zich uitgebreid naar 12 medewerkers, bestaande uit klantenservice, sales, marketing en development.

Hoe is Brenger bedacht?
Het idee was geboren toen de schoonmoeder van Wisse haar telefoon vergat. Wat zonde om op en neer te rijden terwijl er waarschijnlijk al een aantal mensen die kant op rijden, dachten de oprichters. Uiteindelijk bleek dat er meer markt was voor het vervoer van grotere spullen, vandaar dat daar nu de focus op ligt. Dit betekent echter niet dat kleine spullen niet via ons platform vervoerd kunnen worden.

Het toenemende aantal opdrachten wijst uit dat er een grote behoefte is aan transport voor grote spullen. Steeds meer mensen beginnen onze dienst te ontdekken en dat vinden we erg leuk. Je kent altijd wel iemand in je omgeving die ons kan gebruiken. Spread the word en blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent Brenger!