Wij geven 5 tips voor het verhuizen van je koelkast!

Koelkast vervoeren – Brenger geeft tips!

Waar moet je beginnen als je een koelkast wil verhuizen? Er zijn een aantal dingen die goed zijn om te weten voordat je de koelkast op zijn nieuwe plek in gebruik kan nemen. Wist je bijvoorbeeld dat je een koelkast beter niet liggend kunt vervoeren? Lees snel verder want we geven je een paar belangrijke tips!

De 5 tips alvast op een rij:

  1. Vriesvak ontdooien kost tijd
  2. Zorg voor geen losse onderdelen
  3. Vervoer je koelkast niet liggend
  4. Laat je koelkast 24 uur staan voor gebruik
  5. Laat een ervaren koerier het werk doen

Bereken direct jouw prijs

Tip 1: vriesvak ontdooien kost tijd

Voordat je de koelkast kunt verhuizen moet je eerst zorgen dat ie helemaal leeg is. Nadat je alle etenswaren uit de koelkast hebt gehaald haal je de stekker uit de koelkast om het eventuele vriesgedeelte te laten ontdooien. Doe dit een dag van te voren, want het ontdooien van je vriesvak kost wat tijd! Je etenswaren kun je in de tussentijd bewaren in een koelbox met de losse vrieselementen uit je vriezer.

Tip 2: zorg voor geen losse onderdelen

Nadat je de koelkast goed schoon en droog hebt gemaakt is het tijd om alle losse onderdelen eruit te halen of met een stukje tape vast te maken. Denk aan de groentelade,het bakje voor de eieren en de vriesvakken. Zo valt er tijdens het transport niets uit! Ook is het handig om de stekker op te rollen en vast te tapen.

Tip 3: vervoer je koelkast niet liggend

Zorg ervoor dat je de koelkast rechtop vervoert. Door de koelkast liggend te vervoeren kan er koelvloeistof in de compressor komen wat schadelijk is. Je loop dan het risico dat je koelkast stuk gaat. En dat moet je niet hebben! De ervaren koeriers van Brenger weten hoe ze goed en veilig een koelkast moeten vervoeren.

Tip 4: laat je koelkast 24 uur staan voor gebruik

Voordat je de koelkast in gebruik kan nemen laat je deze voor de zekerheid 24 uur staan. Vaak kun je niet anders dan de koelkast schuin te houden tijdens het tillen. Om er zeker van te zijn dat de koelvloeistof weer gezakt is laat je de koelkast een dag staan voordat je hem in gebruik kunt nemen.

Tip 5: laat een ervaren koerier het werk doen

Een koelkast vervoeren lijkt een hele onderneming. Gelukkig zijn de koeriers van Brenger hier ervaren in. De koerier haalt jouw koelkast van de gewenste etage op en zet de koelkast vervolgens op de nieuwe plek. Boek gemakkelijk een koerier online.

Veel voorkomende fouten – koelkast liggend vervoeren

Veel mensen weten niet dat je een koelkast het beste rechtop kunt vervoeren. Vooral bij het tillen is het gemakkelijker om hem liggend vast te houden. Probeer hem rechtop te tillen en maak eventueel gebruik van een steekwagen. Maar soms kan het niet anders! Houd er dan rekening mee dat voordat je de koelkast in gebruik kan nemen, je deze een dag moet laten staan. Zo weet je zeker dat al het koelvloeistof weer naar beneden is gezakt en je de koelkast weer goed in gebruik kunt nemen!

Koelkast verhuizen – doe het met Brenger

De koeriers van Brenger behoren tot de best beoordeelde koeriers. Zo weet je zeker dat jouw spullen goed worden opgehaald en goed worden afgeleverd. Via Brenger kun je heel gemakkelijk online een transport inboeken. Je vult de ophaal -en afgiftelocatie in, kiest je dag en tijdsvak en je koerier is geboekt! Al vanaf €29,95 zorgt Brenger dat jouw koelkast veilig van A naar B wordt verplaatst.

Boek een koerier!

Wil je binnenkort je koelkast vervoeren? – Dit zijn de voordelen van Brenger!

  • Gemakkelijk en snel online te boeken
  • Ophalen en bezorgen wanneer jij het wilt in Nederland en België
  • Live Tracking zodat je altijd precies weet waar de koerier is
  • Makkelijker én duurzamer dan zelf een bus huren
  • Kosteloos annuleren tot 48 uur van tevoren

Boek nu een gemakkelijk een koerier via Brenger!

undefined

Test
Testen