Goedkoop verhuizen als student

Goedkoop verhuizen als student

Je bent student, dus je verhuist wat af. Ten eerste omdat je naar een andere stad verhuisd, dan omdat je een betere kamer kunt krijgen, en vervolgens omdat je je studentenkamer uit moet. Hoe regel je jouw studentenverhuizing voordelig en snel?

Schakel je ouders in
Als je ouders een busje hebben, dan is de kans groot dat jouw huisraad daarin past. Kijk ze een keertje lief aan en wie weet willen ze je wel een keer vervoeren op hun vrije dag. Van je ouderlijk huis naar je eerste kamer is de kans groot dat het lukt, maar zou het ook lukken bij je zesde verhuizing? Wellicht niet.

Huur een busje
Daarom kun je er ook voor kiezen een busje te huren bij een bus verhuur in jouw stad. Zorg dan dat je je rijbewijs al een aantal jaar op zak hebt, anders accepteert het busverhuurbedrijf je aanvraag niet. Handig is ook om extra verhuisdekens en spanbanden te huren. Doe je dat niet, dan heb je kans dat jouw spullen beschadigd op je nieuwe adres aankomen.

Boek een studenten verhuisservice
Hoewel een studentenverhuis-service over het algemeen goedkoper is dan het inhuren van een regulier verhuisbedrijf, blijft het toch prijzig: een kast, bed met matras, bureau en 3 dozen vervoeren tussen twee adressen op de eerste en vierde verdieping in Amsterdam kost al gauw 190 euro. Zelfs al heb je twee vrienden gevraagd om te helpen.

Laat het vervoeren met Brenger.nl
Geen gedoe met busjes huren, je ouders niet lastigvallen, geen torenhoge prijzen, maar wel van je ene studentenhuis naar het andere? Brenger is de uitkomst. Wat bij een studentenverhuisservice 190 euro kost, kost bij Brenger 82,90. Voor 40 euro extra helpt niet alleen de koerier, maar een extra sjouwhulp je spullen naar de 4e verdieping brengen. Daarnaast gaan jouw meubels mee met een koerier die toch al die kant op gaat. Nog duurzaam ook dus!

Meer lezen
Hoe vind ik goedkope meubels?
Tips voor het vervoeren van spullen in de auto

05-05-2020