Oude meubels verkopen? Dit is de strategie!

Een vrouw met een jong kind op haar arm staat lachend naast een bestelwagen van Brenger, terwijl een medewerker van Brenger een wit meubelstuk uit de bestelwagen tilt.

Je wil je oude meubels verkopen. Slim! Want zo verdien jij een extra zakcentje en geef je je meubels een tweede leven. Maar waar begin je dan precies? Wij hebben de tips & tricks op een rij gezet én vertellen je waar je jouw meubels het beste kunt verkopen. Zo heb jij de beste verkoopstrategie!

Oude meubels zijn geld waard

Misschien ben jij helemaal uitgekeken op je eetkamer stoelen of oude kasten, maar zoekt iemand anders op dat moment juist zo’n set. Dan is het wijs om ze te verkopen. Want oude meubels zijn geld waard!

Zo verkoop jij succesvol online jouw oude meubels

Om meubels aantrekkelijk te maken voor de nieuwe eigenaar is het verstandig om ze van hun beste kant te laten zien. Wij leggen uit hoe!

Maak het schoon

Een vieze tafel, bank met kattenharen: niet echt aantrekkelijk om over te kopen. Dus haal even een doekje over de tafel of de stofzuiger over de bank. Alles voor die perfecte kiek!

Maak duidelijke foto’s

En dan het belangrijkste moment: de foto’s. Zorg ervoor dat je genoeg foto’s maakt, met je telefoon of camera, waar de meubels goed te zien zijn. Verkoop je een set? Zet ze als zet én los op de foto. En vergeet geen foto’s van de mooie details of juist kleine beschadigingen te maken. Zo krijgt de koper een goed en compleet beeld.

Schrijf een goede tekst

Oke, en nu de tekst. Zorg ervoor dat alle belangrijke informatie erin staat. Denk aan het merk, de afmetingen, status en natuurlijk de prijs. Maar wat ook kan helpen is uitleggen waarom je het verkoopt, wanneer het opgehaald kan worden en wat jij mooi vindt aan het item. Een advertentie met alle informatie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het beantwoorden van berichten. Tip: gebruik zo veel mogelijk synoniemen in je tekst, zo komen er meer mensen bij jouw advertentie uit.

Hier verkoop jij je oude meubels

Maar waar verkoop je jouw oude meubels nou eigenlijk?  Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Marktplaats

Een oude bekende: Marktplaats. Iedereen kent het wel. Marktplaats trekt zo’n 8 miljoen unieke bezoekers per maand, wat het de grootste online handelsplaats van Nederland maakt.

Facebook Marketplace

Voor wie nog Facebook, heeft kan Facebook Marketplace ook een hele goede zijn op jouw tweedehands items te verkopen. Het werkt hetzelfde als Marktplaats, maar dan krijg je je berichten in je inbox op Facebook binnen.

Reliving / Whoppah

Heb je mooie vintage meubels waar je vanaf wil? Tegenwoordig heb je ook websites als Reliving en Whoppah waar je jouw tweedehands parels kunt uploaden voor de verkoop. Op deze websites zoeken mensen echt naar vintage parels. Dus heb je een mooie design stoel waar je vanaf wil? Grote kans dat de nieuwe eigenaar deze sites afspeurt.

Kringloopwinkel

Of je levert je oude meubels in bij een kringloopwinkel. Je krijgt weliswaar niet betaalt bij het inleveren van jouw meubels, maar je zorgt er wel voor dat jouw oude interieur voor een vriendelijk prijsje verkocht wordt aan een nieuwe eigenaar.

Oude meubels laten ophalen

En dan is het zover: je hebt je meubels tweedehands verkocht! Dan wil je er zo snel mogelijk vanaf. Je kunt met de koper een dag afspreken dat hij of zij langskomt, maar de koper kan ook een koerier sturen om het op te halen. Je kunt dit als tip meegeven aan de koper, zo weet jij in ieder geval dat je meubel snel kan worden opgehaald!

Laat je meubels ophalen met Brenger

De koeriers van Brenger zijn ervaren koeriers die de transporten veilig en efficiënt weten te vervoeren. Je boekt het heel gemakkelijk online. Je vult de ophaal -en afgiftelocatie in, kiest je dag en tijdvakken en de koerier komt in actie! Bij het boeken van je transport vul je enkel de gegevens in die van belang zijn: locaties, verdiepingen, eventuele sjouwhulp of andere extra’s. Zo weet je zeker dat jouw kast goed van A naar B wordt vervoerd.

Boek een koerier

Gebruikte meubels ophalen

Heb je oude meubels waar je geen geld voor hoeft te ontvangen? Er zoeken dagelijks veel mensen naar gratis items op Marktplaats. Zet dan in je titel ‘gratis ophalen’. Zo maak je iemand met een kleine portemonnee blij en wedden dat jij snel van je oude meubel af bent?