Bus verhuur gezocht? Dit zijn de voordeligste opties.

Brenger koerier kijkt in witte busje met de deuren open in een woonwijk

Je hebt wat spullen aangeschaft via een online marktplaats of je gaat verhuizen. Of sterker nog: je hebt niet eens een auto. Wat doe je nu om je nieuwe bank, fiets of kast toch bij je thuis te krijgen? Dan kun je inderdaad een busje huren. Maar wie zijn de verschillende aanbieders en hoeveel kosten ze eigenlijk? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Bo-rent Busje huren

Een bekende onder de busverhuurbedrijven is Bo-rent. Met locaties door heel Nederland is er altijd wel een ophaallocatie bij jou in de buurt. De locaties liggen vaak wel net buiten de stad of aan de rand van de stad. Dus houd er rekening mee dat je met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto naar de ophaallocatie moet reizen. Een Mercedes Sprinter boek je voor ongeveer €138,00 met 100 vrije kilometers en € 0,19 per extra kilometer.

Let op: de prijs die je betaalt bij een busverhuurbedrijf is exclusief brandstof. Je moet namelijk de gehuurde bus met een volle tank weer inleveren.

Sixt busje huren

Je vindt ze vooral in de grotere steden door heel Europa. Een met Mercedes Sprinter vergelijkbare bestelbus is te huur voor € 42,98 per dag. Dat lijkt weinig maar de kosten lopen snel op. Denk hierbij aan gratis kunnen annuleren, later betalen of ben je ouder dan 25 jaar, dan valt de prijs hoger uit. Op het internet vind je veel slechte recensies van deze verhuurder: de service lijkt per vestiging erg te verschillen.

Let op: Heb je pas je rijbewijs? Grote kans dat je dan geen busje mag huren. Bij de meeste verhuurders moet je minimaal 2 jaar in bezit zijn van je rijbewijs b.

Busverhuur Amsterdam

In Amsterdam heb je veel verschillende busverhuurbedrijven zitten. Een busverhuurbedrijf die je alleen in Amsterdam, Amstelveen en Almere kunt vinden is Diks. Het is een van de oudste autoverhuurbedrijven van ons land. Rijschoolhouder Paul Cornelis Diks besloot zijn auto te verhuren aan leerlingen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf. Het bedrijf vindt dat een bus huren “duidelijk, eenvoudig en leuk moet zijn”. Zo kun je zonder credit card ook een bestelbus huren, dat kan namelijk niet bij iedere verhuurder! Een Mercedes Sprinter met 11m2 laadruimte huur je er voor 92 euro per dag, met 100 kilometer vrij en €0,23 per extra kilometer. En dat is inclusief verzekering.

Let op: Ben je bijvoorbeeld 21 jaar? Dan komen de kosten helaas nog iets hoger uit. Bij veel busverhuur bedrijven betaal je namelijk een jongerentoeslag als je tussen de 19 en 25 jaar oud bent. Dus houd rekening met deze extra kosten.

Een koerier via Brenger. Voordeliger en makkelijker dan een busje huren.

Maar is het eigenlijk wel nodig om een busje te huren? Misschien kunnen jouw spullen wel mee met een koerier die die route toch al rijdt. Wij bieden namelijk een transportoplossing voor als je tijd, energie, geld en CO2 wil besparen. Op onze website boek je binnen 3 minuten transport en hoef je verder je handen niet vuil te maken. Het is zelfs in de meeste gevallen voordeliger dan een bus huren! In plaats van zelf aan de slag te gaan helpt een van de 1000+ professionele koeriers die bij het platform aangesloten zijn met het vervoer.

Boek een koerier

Dit zijn de voordelen van een koerier boeken via Brenger


  • Gemakkelijk en snel online te boeken

  • Ophalen en bezorgen wanneer jij het wilt in Nederland en België

  • Live tracking zodat je altijd precies weet waar de koerier is

  • Makkelijker én duurzamer dan zelf een bus huren

  • Kosteloos annuleren tot 60 uur van tevoren

Meer weten? Bekijk onze website voor meer informatie!