Een rapport over duurzaamheid: de impact van Brenger

Bij Brenger vinden we duurzaamheid belangrijk en denken we aan een groene toekomst. We zijn trots om te kunnen aankondigen dat we in 2022 enorme stappen hebben gezet op het gebied van duurzaamheid en klimaatwinsten. Met ons transportplatform hebben we, samen met onze koeriers, zakelijke en particuliere klanten, maar liefst 1.112 ton aan CO2-uitstoot bespaard. Dit door te voorkomen van 5.504.491 onnodige kilometers en 4.849 meubels die niet geproduceerd hoefden te worden. Dit werd mogelijk gemaakt doordat grote, veelal tweedehands items konden meeliften op bestaande ritten van zelfstandige koeriers en kleine koeriersbedrijven.

Op de weg naar minder CO2

Onze aanpak om CO2-uitstoot te verlagen, begint bij het koppelen van elk transport aan een koerier die de route toch al rijdt. Dit zorgt voor meer efficiëntie en minder kilometers, waardoor we samen impact realiseren. Het gemak van onze transportdiensten stimuleert de tweedehandsmarkt, waardoor er minder nieuwe producten nodig zijn en de levensduur van bestaande meubels wordt verlengd. Bovendien zijn er door onze efficiënte transporten minder busjes op de weg, omdat we de capaciteit van busjes beter kunnen benutten.

We hebben deze resultaten kunnen bereiken door slimme combinaties van transporten samen te stellen. Ons platform combineert de transporten van particulieren en bedrijven tot de meest efficiënte bundels, waardoor de koerier minder kilometers aflegt en een duurzamere route rijdt. De route wordt zodanig gekozen dat de hoeveelheid van die bundel in kilometers een stuk kleiner is dan die van losse transporten samen. Gemiddeld genomen hebben we het over een reductie van 68%.

Aanschaf van ruim 4.800 nieuwe meubels bespaard

Ons transportplatform heeft in 2022 Nederlanders geholpen om maar liefst 17.071 banken, 16.970 tafels, 16.509 kasten, 9.866 stoelen en 6.620 (grote) dozen en pakketten te vervoeren. Daarnaast werden nog ruim 23.000 andere bulky items vervoerd, zoals bedden, fietsen en bureaus.

Uit een enquête onder ruim 1300 van onze klanten bleek dat bijna een derde (24%) van de Nederlanders zelf een busje zou gaan huren om een tweedehands item te vervoeren als ze niet van ons platform gebruik konden maken. Een op de vijf zou het product zelfs niet hebben gekocht als Brenger niet bestond. Door het efficiënt vervoeren van items hebben we de productie van ruim 4.849 nieuwe meubels weten te besparen en hiermee hebben ruim 259.225 kg aan CO2-uitstoot voorkomen.

Meer vraag naar efficiënt zakelijk transport

Ook op zakelijk gebied hebben we in 2022 enorme stappen gezet. In vergelijking met 2021 zijn er 23% meer onnodige kilometers voorkomen. Met name het zakelijke vervoer van banken via ons koeriersnetwerk is met maar liefst 59% gestegen. We zijn blij dat we in de zakelijke markt steeds meer voet aan de grond krijgen en kunnen samenwerken met bedrijven die dezelfde groene ambities hebben als wij.

We zijn trots op wat we in 2022 hebben bereikt en blijven ons inzetten voor meer efficiëntie in transport. Benieuwd naar de berekeningen achter al deze cijfers? Lees hier ons Impactrapport 2022 voor meer informatie over onze missie en groene resultaten.

Over Brenger
Brenger is in 2016 opgericht met een heldere missie: alle busjes op de weg zo efficiënt mogelijk vullen. Dat is beter voor de planeet, goed voor koeriers en voordelig voor de zakelijke en particuliere klanten die van de dienst gebruikmaken. Hiervoor werkt Brenger samen met diverse partners: van Marktplaats en BVA Auctions tot woonwinkels en zo’n meer dan 1000 koeriers(bedrijven). Sinds de oprichting is zo de uitstoot van meer dan 3.187 ton CO2 voorkomen
brenger.nl

Meer lezen?

Nieuwe meubels? Denk er twee keer over na

3 essentiële verkooptips voor jouw tweedehands producten