Dé strategie voor het verkopen van oude meubels

Dé strategie voor het verkopen van oude meubels

Je hebt een nieuwe bank, tafel of bed gekocht. Wat te doen met je oude meubelstuk? Wanneer ze nog in prima staat verkeren is te koop zetten zeker een optie. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Om er zo snel mogelijk vanaf te zijn geven wij je een stappenplan om snel je meubels te verkopen.

Bepaal de conditie en prijs van je meubel
Het kan natuurlijk zo zijn dat je meubelstuk nog als nieuw is: dat mag je zeker melden! Maar ook over duidelijke gebruikerssporen moet je eerlijk zijn. Wees daarom ook realistisch bij het bepalen van de prijs . Een goede vraag om te stellen is: hoeveel zou ik er zelf voor over hebben?

Maak goede foto’s
Goede foto’s zijn de key to succes. Duidelijke foto’s zorgen ervoor dat de eventuele koper precies weet hoe het meubelstuk eruit ziet. Zo komt hij of zij niet voor onaangename verrassingen te staan. Maak voor een realistisch beeld foto’s op ooghoogte.En zijn er beschadigingen? Zet die ook op de foto.

Plaats een (gratis) advertentie op Marktplaats
De grootste advertentiesite van Nederland is natuurlijk Marktplaats. Wil je opvallen tussen alle andere producten? Geef dan een korte, gedetailleerde beschrijving van je product en ververs je advertentie iedere week. Hierdoor plaatst Marktplaats
je namelijk weer hoger aan de pagina.

Wees actief
Het belangrijkste van alle stappen. Wees actief. Deel je advertentie bijvoorbeeld op je eigen social media. En wanneer iemand interesse in je meubel biedt, reageer dan snel. Hoe sneller je reageert, hoe meer interesse de klant behoudt. Zo verkoop jij je meubel binnen no-time.

Meer lezen
Tweedehands meubels: waar koop ik ze?
Hoe vind ik goedkope meubels?

05-05-2020