Pakket toch bezorgd als je niet thuis bent?

Pakket toch bezorgd als je niet thuis bent?
Je kent het wel, je hebt een pakketje besteld maar net op het moment van de bezorging was je even boodschappen doen. De buren waren niet thuis of weigeren pakketjes aan te nemen en morgen ben je weer niet in de gelegenheid om je pakket in ontvangst te nemen. Amazon denkt de oplossing te hebben gevonden met Amazon Key.

Wat is Amazon Key?
Met Amazon Key hebben de bezorgers van het bedrijf toegang tot jouw huis, om vervolgens in het geval dat je niet thuis bent, je pakketje bij je binnen neer te zetten. Klinkt onbetrouwbaar? Lees dan vooral even verder.

Wat heb je nodig?
Voordat je gebruik kunt maken van dit innovatieve idee van Amazon, dien je eerst een cloud camera en speciaal slot te kopen en te installeren. Dit pakket koop je voor 250 dollar, maar de camera is ook compatibel met verschillende andere smart locks.

Hoe werkt het?
De camera die in het pakket zit, installeer je op maximaal 7,5 meter afstand van het slot en moet gericht zijn op je voordeur. Vervolgens download je de app en koppel je deze aan je camera en slot. Ook koppel je je adres hier aan.

Op de dag dat je pakketje bezorgd wordt, krijg je een melding met een tijdframe van 4 uur waarin je pakketje bezorgd zal worden. Vlak voordat de koerier bij je voordeur is, krijg je een melding. De koerier zal eerst aanbellen, dus als je thuis bent kun je gewoon open doen en het pakket aannemen. Als je niet thuis bent, dient de koerier een verzoek in met zijn scanner, welke kijkt of het aders op het pakketje overeenkomt met het adres waar de koerier staat. Bij een match zal de camera ingeschakeld worden en je deur geopend worden. Vervolgens krijg je een melding en kun je via de camera live meekijken hoe de koerier jouw pakketje bij je binnen aflevert. Geen tijd om live mee te kijken? Dan kun je de video binnen 24 uur terugkijken. Als de koerier de deur achter zich dichttrekt, zal het slot automatisch weer vergrendelen.

Toch iets interessanter dat aanvankelijk gedacht. Zo heeft Amazon ook bedacht dat het concept handig is voor andere dienstverlenende bedrijven, zoals het binnenlaten van schoonmakers, hondenuitlaters of loodgieters die iets komen repareren. Op dit moment heeft Amazon gepland om 1200 bedrijven toegang te geven tot het systeem. Verder kun je met het systeem bepaalde personen (tijdelijke) toegang geven door middel van een persoonlijke code, zodat je buurvrouw ook een potje kruiden kan lenen als je niet thuis bent!

Meer lezen?
Bijbaan bij Brenger!
Hoe twee Groningse studenten Brenger oprichtten
30-04-2020