Verhuistips nodig? Deze 10 moet je weten.

Top 10 verhuistips

Bij een verhuizing komt veel kijken. Niet alleen moet je je verhuizing doorgeven bij de gemeente, huisarts en aan iedereen die jou post toestuurt. Maar ook de voorbereiding en het verhuizen zelf kan veel stress met zich meebrengen. Wij geven 10 handige tips om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo ben je zeker weten goed voorbereid!

Tip 1: Schaf alle benodigdheden aan

Om op tijd te kunnen beginnen met inpakken is het verstandig om vast alles te regelen zodat je ieder moment kunt beginnen met het inpakken van spullen. Regel verhuisdozen via bouwwinkels zoals Praxis, kijk eens op Marktplaats voor goedkope (of soms zelfs gratis) verhuisdozen of leen ze van familie of vrienden.

Door het papiertekort in de wereld kunnen de kwaliteit van deze dozen, net als de prijzen, enorm van elkaar verschillen, dus een losse doos kopen om te testen kan geen kwaad!

Verhuisdozen kun je niet op de fiets ophalen, rijd zelf met de auto heen en weer of laat een koerier de dozen ophalen en brengen. Ook handig: tape, bubbeltjesplastic, oude kranten, labels en een watervaste stift. Zo ben jij klaar om alles goed en beschermd in te pakken en te voorzien van het juiste label!

Tip 2: Begin op tijd met inpakken

Om ervoor te zorgen dat je niet alles op het laatste moment moet doen, is het belangrijk om op tijd te beginnen. Veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt kun je alvast inpakken. Doe iedere dag een beetje. Elke doos scheelt! Voor je het weet heb je alle dozen ingepakt. Label iedere doos en zet erop wat erin zit en bij welke ruimte de spullen horen. Zo kun je meteen alle dozen met keukenspullen in de keuken zetten in je nieuwe woning. Dat pakt een stuk efficiënter uit!

Tip 3: Doe spullen weg waarvan je het bestaan was vergeten

Bij het inpakken van spullen kom je allerlei dingen tegen die je eigenlijk was vergeten. Wees kritisch naar de spullen en kleding die je hebt. Vraag je het volgende af: heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt of gemist? Als het antwoord nee is dan kun je deze spullen weggeven aan vrienden of verkopen via Marktplaats of Vinted. Zo maak je er anderen blij mee of je verdien je een extra zakcentje!

Tip 4: Regel je transport op tijd

Wat ook scheelt: het op tijd regelen van je transport. Vaak staat de dag van je verhuizing al vast, door bijvoorbeeld een huurcontract dat afloopt of de opleverdatum van je nieuwe woning. Zet de datum in je agenda en boek alvast een verhuisbedrijf als je veel spullen te verhuizen hebt. Ben je toch één groot ding vergeten of wil je iets al eerder of juist later over hebben? Dan kun je voor dit ene grote item een koerier boeken.

Boek een koerier

Tip 5: Verhuishulp inschakelen

Kleine dozen kun je misschien wel zelf in- en uitladen, alleen hoe krijg je de bank in de verhuisbus? Houd er rekening mee dat tijdens de verhuizing je naast dozen en breekbare spullen ook zware spullen moet sjouwen. Dan is het wijs om alvast aan vrienden of familie te vragen of zij op de dag dat je gaat verhuizen, jou kunnen helpen. Probeer om zoveel mogelijk spullen alvast ingepakt te hebben, dan staan alle spullen met extra handjes zo beneden.

Bij Brenger helpt de koerier jou met in- en uitladen. Toch nog een extra hulp om te tillen nodig? Boek dan bij je transport een extra koerier die komt helpen met tillen. Ook kun je bij het boeken van de koerier aangeven op welke etage de spullen staan, of op welke etage ze moeten komen te staan. Dan helpt de koerier ook hiermee!

Tip 6: Doe bepaalde dingen samen in een doos

Doe alle spullen die je dagelijks nodig hebt en de belangrijke spullen samen  in een aparte doos of tas. Dan weet je dat hier dingen inzitten die je direct nodig hebt als je aankomt in de nieuwe woning. Denk aan spullen zoals je laptop, oplader van je telefoon, paspoort, schaar, schoonmaakdoekjes, tape en vuilniszakken. Allerlei items die handig zijn om voorhanden te hebben als je aankomt met je spullen. Deze hoef je dan niet te zoeken!

Tip 7: Verhuis je ijskast niet liggend

Zorg ervoor dat je de koelkast rechtop vervoert. Door de koelkast liggend te vervoeren kan er koelvloeistof in de compressor komen wat schadelijk is. Je loop dan het risico dat je koelkast stuk gaat. En wist je bijvoorbeeld dat je je koelkast pas na 24 uur na de verhuizing pas in gebruik kunt nemen?  Wij hebben 5 tips op een rij gezet om je koelkast goed te verhuizen!

Tip 8: Laat je witgoed uitlekken

Om natte voeten te voorkomen is het belangrijk om voor de verhuizing je wasmachine helemaal uit te laten lekken. Je denkt misschien dat wanneer er geen water in de trommel zit, er geen water uit de wasmachine kan lekken, maar dat is niet zo! Achter een klepje zit het filter van de wasmachine. Hier zit vaak nog water in. Draai het filter open, til de de wasmachine schuin omhoog  en laat al het water in een emmer lopen. Benieuwd naar meer tips? Wij hebben alle 5 de tips voor je op een rij gezet om je wasmachine te verhuizen.

Tip 9: Meten is weten

Meet de grote spullen op om te kijken of het wel door je deur of gang past. Ook bij de nieuwe woning! Dan weet je ook of je bepaalde grote items uit elkaar moet halen. Scheelt een hoop frustratie! Wij hebben de afmetingen van de meest vervoerde items vast op een rij voor je gezet. 

Tip 10: Boek een bus inclusief koerier


Heb je niet zoveel spullen te verhuizen omdat je bijvoorbeeld wisselt van studentenkamer of omdat je een eerste kantoor start? Boek dan een complete bus met koerier!

✔️ Ideaal voor een kleine verhuizing

✔️ Een koerier en zijn hele bus staan tot jouw beschikking

✔️ Inclusief 2 uur hulp van de koerier met tillen (1 uur inladen en 1 uur uitladen)

Boek een busje inclusief koerier

Dit zijn de voordelen van Brenger!

  • Gemakkelijk en snel online te boeken
  • Ophalen en bezorgen wanneer jij het wilt in Nederland en België
  • Live Tracking zodat je altijd precies weet waar de koerier is
  • Makkelijker én duurzamer dan zelf een bus huren
  • Kosteloos annuleren tot 48 uur van tevoren