Wil je binnenkort je wasmachine verhuizen? Laat het de koeriers van Brenger doen!

Wasmachine verhuizen – Tips & tricks van Brenger

Een kind kan de was doen! Maar dat geldt niet helemaal voor het verhuizen ervan. Wasmachines zijn zware objecten en staan vaak op een hogere etage. Maar wat moet je precies weten voordat ie naar je nieuwe huis verplaatst kan worden? En hoe doe je dat precies zo gemakkelijk en voordelig mogelijk? Brenger geeft tips voor het verhuizen van jouw wasmachine.

Lees snel de volgende tips:

  1. Zorg dat je wasmachine helemaal leeg is voordat je gaat verhuizen
  2. Houd een emmer en handdoek bij de hand
  3. Check of écht al het water eruit is
  4. Zorg dat de trommel niet kan beschadigen
  5. Laat een ervaren koerier het werk doen

Boek een koerier via Brenger!

Tip 1: zorg dat je wasmachine helemaal leeg is voordat je gaat verhuizen

En dan hebben we het niet over je schone was die er nog in kan zitten, maar over het eventuele water in de trommel. Het kan namelijk zijn dat er nog water in je trommel zit wat je niet ziet zitten. Laat de wasmachine helemaal leeg lopen door hem eerst af te pompen. Dit is vaak een programma wat op je wasmachine zit.

Tip 2: houd een emmer en handdoek bij de hand

Nu je wasmachine helemaal leeg is, is het belangrijk om de waterkraan af te sluiten. Haal eerst de stekker uit het stopcontact en tape deze tegen de achterkant van de wasmachine. Draai vervolgens de waterkraan helemaal dicht voordat je de slang ontkoppelt. Houd een emmer en handdoek bij de hand want in de slang kan nog water zitten! Laat de slang goed uitlekken en dicht deze af met tape zodat je niet verder op de vloer lekt.

Tip 3: check of écht al het water eruit is

Om er zeker van te zijn dat je geen natte voeten krijgt tijdens het verhuizen is het belangrijk om te controleren of echt al het water uit het systeem is. Dit doe je door de wasmachine te verhogen of schuin te houden zodat je bij de onderkant van de wasmachine kunt. Hier zit een klepje waar een filter achter zit. Draai het filter open en zet de emmer eronder (of andersom😉). Het laatste water loopt er nu uit. Draai het filter weer dicht en zet je wasmachine neer. Zo weet je zeker écht al het water uit je wasmachine is!

Tip 4: zorg dat de trommel niet kan beschadigen

Zorg ervoor dat de trommel van de wasmachine goed vast zit om beschadigingen te voorkomen. Bij de levering van je wasmachine heb je pinnen of beugels gekregen waarmee je de trommel vast kunt zetten. Heb je deze niet (meer)? Dan kun je vaak de bovenkant van van de wasmachine eraf halen en deze vullen met handdoeken. Zo voorkom je dat de trommel beschadigt tijdens het vervoer.

Tip 5: laat een ervaren koerier het werk doen

Nu is het tijd voor het echte werk! Wasmachines zijn groot en zwaar en het is belangrijk om de wasmachine op de juiste manier te vervoeren. Boek online extra sjouwhulp in, geef aan op welke tijdstippen je thuis bent. Zo vervoer je makkelijk jouw wasmachine met behulp van Brenger.

Wasmachine verhuizen kosten

Een wasmachine laten verhuizen hoeft niet duur te zijn. Via onze website boek je gemakkelijk al voor €26,20 een koerier die jouw wasmachine verhuist. 

Bereken jouw prijs

Wil je binnenkort je wasmachine verhuizen? – Dit zijn de voordelen van Brenger!

  • Gemakkelijk en snel online te boeken
  • Ophalen en bezorgen wanneer jij het wilt in Nederland en België
  • Live Tracking zodat je altijd precies weet waar de koerier is
  • Makkelijker én duurzamer dan zelf een bus huren
  • Kosteloos annuleren tot 48 uur van tevoren

Boek nu jouw transport via Brenger! Zo geregeld.