De standaardafmetingen van veel vervoerde meubels

Brenger koeriersbusje met het logo en de tekst 'altijd goed gebracht' geparkeerd naast een stoep.

Je wil een kast vervoerd van de ene naar de andere woning vervoerd hebben. Dan begin je met het opmeten van de kast. Dan weet je zeker dat ie in het busje van de Brenger-koerier past. Maar wat is nou het verschil tussen lengte, breedte en hoogte? In deze blog vind je daar het antwoord op en geven we wat standaardafmetingen van veel vervoerde meubels via Brenger.

Lengte x breedte x hoogte
Om de juiste afmetingen bij de juiste term in te vullen is het handig om voor je product te gaan staan. De lengte is dan het aantal centimeters horizontaal van links naar rechts. De breedte is het aantal centimeters horizontaal van voor naar achter. De hoogte is het aantal centimeters verticaal van boven naar beneden. Let wel: als het item op de zijkant kan liggen is het verschil tussen lengte, breedte en hoogte iets minder belangrijk.

Bank
Elke bank is verschillend en daardoor dus ook verschillende afmetingen per bank. Een tweezitsbank is ongeveer 180x90x80 cm. Een driezitsbank is 225x90x80 cm. Een hoekbank kun je het beste in delen opmeten. Vul in dat geval de twee delen van de bank apart in.

Stoel
De standaardafmeting van een stoel is ongeveer 40x50x80 cm. Wil je meerdere stoelen vervoeren? Kijk dan of de stoelen stapelbaar zijn en meet het geheel op. Dit scheelt ruimte in de bus van de koerier, en is voor jou voordeliger!

Bed
Bedden vind je in verschillende soorten en maten. Eenpersoons, twijfelaar, tweepersoons of kingsize. Vaak geeft het matras een goede indicatie van de lengte en breedte van het bed. Een eenpersoonsbed is ongeveer 129x210x50 cm. Een twijfelaar is 149x210x50 cm. Een normaal tweepersoonsbed ligt ongeveer tussen de 169/189x210x50 cm. Maar pas op: heeft je bed een hoofdbord? Dan zijn de afmetingen anders.

Kast
Ook hier is het belangrijk om welke kast het gaat. Een tv-kast is namelijk een stuk kleiner dan een kledingkast. Een tweedeurs-kledingkast kent de afmetingen 170x60x200 cm. Een tv-kast is daarentegen 180x45x50 cm.

Elk meubel is anders
Wil je precies weten hoe groot jouw meubel is? Dan kun je toch echt het beste een meetlint pakken en het opmeten. Op de website van de winkel waar je het meubel koopt kun je vaak ook de afmetingen vinden. Als je een meubel via Marktplaats wil kopen, dan kun je de afmetingen aan de verkoper vragen.

Vervoer je meubel met Brenger
Brenger is er voor je om tijd, moeite en geld te besparen. Daarom hebben wij van veel meubels en andere items al de standaardafmetingen voor jou ingevoerd. Zo kun je bij het boeken van je transport de naam van het item invoeren en wij geven al de standaard afmetingen aan. Let wel op dat dit enigszins overeen komt, anders past het niet meer in de bus van de koerier!

Boek nu jouw transport bij Brenger!


Meer lezen?
Waarom je zelf geen bus wil huren
Tips voor het vervoeren van spullen in de auto