Welkom bij Brenger

Brenger is een platform voor het transport van meubels en andere grote spullen. Een transportverzoek wordt gekoppeld aan onbenutte ruimte in bestelbussen die toch die kant op rijden. Koeriers en ZZPers maken gebruik van ons platform om hun ritten, die ze toch al maken, efficiënter te benutten.

Zo rijdt een koerier bijvoorbeeld al jarenlang leeg terug uit Groningen naar het zuiden van het land, en nu verdient hij ook op de terugweg geld door Brenger-opdrachten mee te nemen op zijn route. De beloning voor Brenger-opdrachten is daarom ook lager dan normale transporttarieven, omdat het opdrachten zijn die je meeneemt op een route die je toch al gaat rijden en daar niet speciaal voor op en neer rijdt.

Brenger-opdrachten zijn anders dan koeriersklussen. Opdrachten via Brenger moeten in principe klaar staan bij de voordeur (tenzij anders aangegeven) en wij gaan er vanuit dat brengers altijd alleen op de weg zitten. Opdrachtgevers moeten dus helpen met in- en uitladen.

Meer opdrachten

Wij kunnen je op de hoogte houden en een bericht sturen wanneer er een opdracht op je route is. Je moet je dan registreren en je favoriete routes opgeven. Vervolgens ontvang jij een e-mail zodra er een opdracht op je route is. Je kunt ook over alle opdrachten op de hoogte worden gehouden. Wij zien dat brengers die sneller reageren, vaker opdrachten binnen krijgen. Mocht je dit willen, geef dit dan aan bij ons en wij houden je op de hoogte!

Wil je graag tips ontvangen hoe je betere berichten stuurt en sneller opdrachten binnenhaalt? Stuur dan een e-mail naar koerier@brenger.nl

Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden die uitleggen hoe ons platform werkt. Mocht je een andere vraag hebben, laat het ons graag weten. Wij helpen graag! Stuur ons een bericht via de chat (de knop vind je rechtsonder deze pagina), e-mail (koerier@brenger.nl).

Groet,

Team Brenger

Hoe vind ik een opdracht?

Er zijn twee manieren:
Optie 1: Klik rechtsboven op “Bekijk opdrachten” en zoek een opdracht uit de lijst met opdrachten die op je route ligt. Als je geïnteresseerd bent in de opdracht, kan je een bericht sturen of direct aangeven wanneer je het transport kan doen.
Optie 2: Je geeft aan welke routes je regelmatig rijdt en wij brengen je op de hoogte zodra er een opdracht is op je route. Jij hoeft dan niet meer zelf te zoeken naar opdrachten op deze routes. Als je bent ingelogd, kun je jouw favoriete route aangeven bij ‘Je favoriete routes’.

Ik geef aan dat ik die opdracht wil doen/brengen, wat nu?

Wanneer je aangeeft dat je een transport wilt doen, geef je meteen aan wanneer en hoe laat je de spullen kan ophalen. Als de opdrachtgever akkoord is met jou over het moment van ophalen en afleveren, klikt de opdrachtgever op ‘Ga akkoord’ en betaalt de beloning aan ons platform. Daarna ontvang jij alle informatie en een bericht dat je de opdracht kan uitvoeren. Ook ontvangen jullie elkaars telefoonnummer. Wij betalen jou twee werkdagen na de opdracht uit.

Hoe weet ik dat de opdracht in mijn auto of bestelbus past?

De opdrachtgever geeft aan in welk vervoersmiddel zijn spullen passen. De volgende afmetingen horen bij de vervoersmiddelen:
Sporttas: maximaal 50cm x 50cm x 30cm
Auto: maximaal 125cm x 75cm x 50cm
Bestelbus: maximaal 300cm x 170cm x 160cm

Als je twijfelt of het gaat passen, overleg dan van tevoren met de opdrachtgever over de exacte afmetingen van de spullen.

Hoe werkt de betaling?

Als de opdrachtgever jou als brenger accepteert, maakt hij de beloning naar ons over. Zodra jij de opdracht succesvol hebt afgerond, zorgen wij dat de beloning, exclusief de 10% vergoeding aan ons platform, na twee werkdagen naar je wordt overgemaakt.

Rekenvoorbeeld: De beloning is €40; van dit bedrag gaat €36 naar jou en €4 naar het platform.

Hoe zit het met belastingafdrachten over Brenger-opdrachten?

Wanneer je zakelijk iets brengt, dien je zelf de BTW hierover af te dragen. In september komt er een automatisch facturen systeem in jouw overzicht. Tot die tijd kun je bij ons aangeven dat je facturen wilt ontvangen voor de opdrachten die je gedaan hebt.

Over transacties tussen particulieren wordt geen BTW afgedragen. Wanneer je als particulier van plan bent om vaker spullen te brengen raden wij je ten zeerste aan om dit zakelijk te gaan doen. Je hoeft geen inkomstenbelasting af te dragen wanneer je af en toe spullen meeneemt en dit jaarlijks geen reële bron van inkomsten is. Wanneer je vaak spullen meeneemt en dit een reële bron van inkomsten is, ben je verplicht dit inkomen aan te geven bij de belastingdienst. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen uit andere bronnen betaal je dan wel of geen inkomstenbelasting.