Marktplaats en Brenger: hoe werkt het?

Brenger is officiëel partner van Marktplaats. Wanneer je via Marktplaats een aankoop wil doen is Brenger de voordeligste manier om meubels en andere grote spullen te vervoeren, waar ze ook vandaan moeten komen. Deze pagina vertelt je hoe je dat het beste kunt aanpakken. 

Betaal je aankoop via Marktplaats veilig door gebruik te maken van Gelijk Oversteken of een Betaalverzoek op Marktplaats. De betaling van het vervoer vindt plaats via Brenger.

Je kunt ook in de opdracht aangeven dat de koerier jouw aankoop moet controleren via een live video verbinding (Facetime, Skype etc.). Jij kunt dan nog aangeven dat je toch van de aankoop af wilt zien. Deze service kost €15 extra en als je afziet van de aankoop betaal je naast deze €15 de helft van de transportkosten als voorrijkosten aan de koerier. Op deze manier hoef je zelf niet heen en weer te rijden om te kijken of de bank er in het echt net zo uit ziet als op de foto's!

Stap 1. Stem met de Marktplaats verkoper af wanneer de spullen opgehaald kunnen worden.

Kopieer en plak bijvoorbeeld de volgende tekst om te informeren naar welke dagdelen hij of zij beschikbaar is:

Hi,

Graag wil ik gebruikmaken van het transportplatform Brenger om het op te laten halen en bij mij te laten bezorgen. Kun je mij laten weten welk tijdvak of tijdvakken de koerier langs zou kunnen komen volgende week?

Dan kan ik dat aangeven in de opdracht op www.brenger.nl. Dit zijn de drie mogelijke dagdelen: 08:00 tot 13:00, 13:00 - 18:00 en 18:00 - 22:00. Bijvoorbeeld, woensdagochtend en woensdagmiddag.

Bedankt alvast!

Stap 2. Bekijk de prijs, vul de informatie in en betaal

Vul op de homepage de plaatsnamen in en je ziet direct de totaalprijs. Vervolgens vul je in wanneer de spullen opgehaald en afgeleverd kunnen worden. In vier stappen vul je alle informatie in en betaal je de prijs voor het transport aan ons platform. Voor transport dat niet in onze garantie valt, is er ook de optie om te wachten op een aanbod van een koerier en later te betalen. 

Je spullen worden opgehaald en bezorgd in één van de door jou aangegeven tijdvakken.

De prijs die je ziet is de totale prijs, inclusief BTW en andere kosten.

Je spullen zijn standaard verzekerd tot €1.000

Stap 3: Wij laten je weten welk tijdvak de koerier komt

Nadat je hebt betaald, kunnen koeriers die deze route rijden jouw transport claimen. Jij ontvangt vervolgens van ons welke koerier jouw spullen gaat ophalen en bezorgen.

Gemiddeld biedt een koerier zich binnen 2,5 uur aan. Koeriers ontvangen van onze 26.000 gebruikers gemiddeld een 9.5 voor hun professionele service.

Het tijdvak waarin de koerier komt is maximaal 4 uur.

Nadat de koerier jouw transport heeft geclaimd, ontvangen jullie elkaars contactgegevens. Zo kunnen jullie elkaar op de hoogte houden.

Stap 4: De koerier komt in actie!

De koerier gaat de spullen ophalen en bezorgen in de afgesproken tijdvakken. Mocht er wat zijn, dan houdt hij jou op de hoogte! Wanneer je bij het plaatsen van de opdracht ook telefoonnummer van de verkoper hebt ingevuld, houdt hij ook de verkoper op de hoogte.

Let op: koeriers zitten vrijwel altijd alleen in de bus. Zorg er bij zwaardere spullen voor dat er ook bij de verkoper iemand kan helpen met het in- en uitladen of geef aan dat je naast de koerier een extra sjouwhulp nodig hebt.

Bevestig het ontvangst van je spullen en de koerier wordt uitbetaald.

Meer weten over Brenger?

Bekijk het filmpje: