Brenger voor koeriers

Ben je regelmatig met onbenutte ruimte in je bus op de weg? Vind via Brenger meer opdrachten die op de route liggen en verdien extra op een rit die je toch al ging maken.

Je kunt de transporten op deze pagina bekijken. Om toegang te krijgen tot de opdrachten dien je je te registreren, dat kun je hier doen. Je hebt daarvoor nodig: je KvK nummer, je BTW-nummer en een kopie van je rijbewijs.

Wat zijn de annuleringskosten van een transport?

Het annuleren van een transport is kosteloos tot 48 uur voor het afgesproken ophaalmoment, tussen 48 en 24 uur van tevoren zijn de annuleringskosten €25 en binnen 24 uur voor het afgesproken ophaalmoment zijn de annuleringskosten €50. Op het moment dat je een bundel cancelled betaal je €50 als je tussen 48 en 24 uur cancelled, doe je dat binnen 24 uur dan zijn de annuleringskosten €100.

Waar kan ik mijn facturen vinden?

Je kunt je facturen vinden bij je afgeleverde opdrachten. Hier kom je door in te loggen en te klikken op ‘Opdrachten’ bovenaan de website. Vervolgens zie je, als je profiel is geactiveerd, een optie ‘Afgeleverd’ om al je afgeleverde opdrachten terug te vinden. Hier kan je je facturen downloaden door te klikken op ‘Download factuur’ bij de desbetreffende opdracht.

Hoe worden de prijzen bepaald?

De prijzen op Brenger worden berekend aan de hand van het volume van de vracht en de tijd die er voor nodig is om deze te brenger, in de aanname dat jij al op de route rijdt en niet al te veel extra kilometers hoeft te maken. Zo stimuleren wij efficiëntie en vermijden dat je voor één opdracht gaat rijden: dat is namelijk niet rendabel en ook niet duurzaam.

Wat is de toegevoegde waarde voor koeriers?

Door zich bij Brenger aan te sluiten krijgen koeriers toegang tot meer opdrachten. Daarmee kunnen zij hun bus vullen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die van ons platform gebruik maken anders zelf een busje hadden gehuurd of spullen van dichterbij zouden halen. Daarmee boort Brenger een nieuwe markt aan voor koeriers, die zo meer opdrachten kunnen uitvoeren en nooit meer met een halflege of lege bus hoeven te rijden.

Wat als er niemand op het ophaal- of afleveradres aanwezig is op de afgesproken tijd?

Wanneer er niemand op het ophaaladres aanwezig is op de afgesproken tijd van ophalen, hoef je de spullen niet meer te vervoeren. Je bent dan wel verplicht om eerst de contactpersoon van het ophaaladres minimaal twee keer te bellen en vervolgens Brenger te bellen voordat je weg rijdt. Je krijgt in dit geval de helft van de afgesproken beloning (exclusief de vergoeding voor Brenger) overgemaakt als voorrijkosten. De opdrachtgever krijgt de andere helft van de afgesproken vergoeding (exclusief de vergoeding voor Brenger) teruggestort. Als er niemand aanwezig is op het afleveradres, en zowel de opdrachtgever als de contactpersoon op het afleveradres niet bereikbaar is, neem je contact op met Brenger. Samen zoeken wij dan naar een oplossing.

Hoe werkt de betaling voor koeriers?

Als de opdrachtgever jou als brenger accepteert, maakt hij of zij de beloning naar ons over. Zodra jij de opdracht succesvol hebt afgerond, zorgen wij dat de beloning binnen 5 werkdagen naar je wordt overgemaakt.

Ik geef aan dat ik een opdracht wil doen, en dan?

De meeste opdrachten kun je direct claimen en inplannen. Veel opdrachtgevers betalen namelijk hun opdrachten direct bij het plaatsen. Dit maakt het voor brengers mogelijk om direct een opdracht te accepteren wanneer je het kunt doen in de opgegeven tijdvakken. Je kunt bij het claimen van de opdracht een tijdvak van 4 uur of kleiner voorstellen. Zodra je de opdracht hebt geclaimd ontvang je gelijk alle (contact) informatie over het ophaal- en afleveradres in je mail.

Er zijn ook opdrachten die nog niet betaald zijn. Bij deze opdrachten kun je aangeven dat je het transport wilt doen. Je geeft dan aan wanneer en hoe laat je de spullen kunt ophalen. Als jij en de opdrachtgever akkoord zijn over het moment van ophalen en afleveren, betaalt de opdrachtgever de beloning aan ons platform. Jij ontvangt vervolgens de (contact) informatie over het ophaal- en afleveradres en voert de opdracht uit.

Hoe vind ik een opdracht?

  • Klik rechtsboven op “Opdrachten” en zoek een opdracht uit de lijst met opdrachten die op je route ligt. Als je geïnteresseerd bent in de opdracht, kun je een vooraf betaalde opdracht direct claimen en bij andere opdrachten aangeven wanneer je het transport kunt doen.
  • Je geeft aan welke routes je regelmatig rijdt en wij brengen je op de hoogte zodra er een opdracht is op je route. Jij hoeft dan niet meer zelf te zoeken naar opdrachten op deze routes. Als je bent ingelogd, kun je jouw favoriete route aangeven bij ‘Je favoriete routes’.

Heb je een andere vraag?

We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur een email naar Koerier@brenger.nl en je hebt binnen 24 uur antwoord!

Bekijk alle opdrachten