3 tips voor de ultieme zomertuin

De zomer komt er aan en dat betekent dat we weer lekker veel buiten kunnen zijn! Gezellig met het hele gezin ontbijten in de tuin, in de middag genieten van de ondergaande zon met een glas wijn of een pilsje en in de avond heerlijk dineren met een houtkachel op je terras.In deze blog geven we jou de leukste tips om jouw tuin tot een tweede huiskamer kunt maken deze zomer.

Overkapping

Een overkapping in de tuin is niet alleen een must voor de zomer, maar ook de rest van het jaar kun je profiteren van deze extra woonkamer in de tuin. Zo zit je ‘s zomers beschut van de hete zon en kun je tijdens die zwoele zomeravonden lekker lang buiten blijven zitten. De rest van het jaar kun je onder je overkapping toch buiten zitten op de dagen dat het regent. Voeg dan bijvoorbeeld heaters toe om ook op de koudere dagen lekker te kunnen zitten in de tuin. Overkappingen zijn vaak van hout en kun je op maat laten maken. Zo past hij perfect in jouw tuin!

Buitenkeuken

Naast een overkapping, kun jij jouw extra woonkamer nog verder uitbreiden met een buitenkeuken. Zeker voor de doorgewinterde barbecuers onder ons, is dit echt een aanrader. Zo’n buitenkeuken heb je in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aaneen grill, maar ook aan een compleet aanrecht met gasvoorziening en kraan. Zo voorkom je dat je ‘s zomers binnen staat te ploeteren in een hete keuken. In plaats daarvan tover je de lekkerste gerechten op de tuintafel vanuit jouw buitenkeuken.

Terrashaard

Maak je zomeravond nog langer gezellig en sfeervol met een terrashaard. Zo kun je met een haard in de zomermaanden lekker lang buiten zitten. Je hebt daarin verschillende soorten haarden. WIl je bijvoorbeeld een stenen haard of toch liever een lichtere metalen variant? Ga je voor een open of gesloten haard? Of toch liever een heater? Het kan allemaal! Je hebt zelfs luxe haarden die blenden met jouw interieur.

Meer lezen
Pakket toch bezorgd als je niet thuis bent?

Het seizoen voor tuinmeubels is onderweg