Busje huren in Arnhem? Dit zijn de voor- en nadelen!

Busje huren Arnhem

Heb je een nieuwe tweedehands eettafel gekocht en wil je deze bij je thuis in de regio Arnhem krijgen? Dan kun je een busje huren en zelf op je vrije dag op en neer rijden. Maar zelf een busje huren kent enkele voor-en nadelen. We hebben ze op een rij gezet voor je.

De voordelen van een busje huren

1. Je hebt alles zelf onder controle

Zelf een busje huren geeft heel veel vrijheid en autonomie. Stel, je hebt een bank gekocht via Marktplaats en deze wil je thuis hebben in Arnhem. Jij bepaalt wanneer je het busje ophaalt bij het busverhuurbedrijf, je rijdt zelf naar de ophaallocatie en vervolgens rijd je met de bank terug naar huis. Alles zelf in handen hebben geeft controle over de situatie.

2. Je kunt je aankoop eerst zelf beoordelen

De bank die je hebt gekocht op Marktplaats blijkt een hele muffe geur te hebben, wat je niet uit de advertentie kon opmaken. Dan is het handig dat je er zelf heen bent gereden. Je kunt dan zelf nog besluiten om bijvoorbeeld een lagere prijs te onderhandelen of de bank niet te kopen.

3. Het is een leuke ervaring

Een busje huren en samen met een vriend of familielid je nieuwe bank ophalen kan ook een hele leuke ervaring zijn. Samen op pad om het nieuwe meubelstuk in de bus te laden. Om vervolgens samen thuis op de bank neer te ploffen na al het harde werken, kan een hele leuke ervaring zijn!

De nadelen van een busje huren

1. Het kost tijd

Even snel een busje huren en heen en weer rijden zit er vaak niet in. Nadat je een bus hebt gereserveerd moet je naar de busverhuur om de hem op te halen. Vervolgens rijd je naar de ophaallocatie en rijd je weer terug naar Arnhem om je bank thuis af te leveren. En zorg je er wel voor dat je de bus op tijd weer inlevert?

2. Extra kosten om rekening mee te houden

Bij het huren van een busje moet je rekening houden met de kosten die je kwijt bent aan de huur zelf maar ook de benzine. De benzinekosten zitten niet in de aantal vrije kilometers. Ook moet je altijd een borg achterlaten. Het precieze bedrag hangt af van het type voertuig en hoe lang je de bus wil huren. Maar houd rekening met een bedrag van tussen de €200 en €1000.

Naast de huurkosten, benzinekosten en de borg moet je ook rekening houden met eventuele kosten voor verzekeringen en een narekening als je bijvoorbeeld meer dan het aantal vrije kilometers hebt gereden.

Houd ook rekening met een eventuele buitenlandverzekering als je in Duitsland zal rijden. Wil je wel wat ophalen in Duitsland en snel thuis hebben in Arnhem? De koeriers van Brenger zijn ook actief in België en Duitsland.

3. Je moet zelf rijden

Je rijdt natuurlijk zelf niet dagelijks in een bestelbus rond. Rijden in een busje kan eng zijn doordat deze groter is dan een personenauto. Je kunt daardoor ook bang zijn om schade te rijden met de gehuurde bus wat van je ingeleverde borg af zal gaan.

4. Je moet het busje op tijd inleveren

Het kan natuurlijk zo zijn dat door onvoorziene omstandigheden je langer de bus wil huren dan je in eerste instantie dacht. Als je bijvoorbeeld in een file belandt, bestaat de kans dat je niet voor het afgesproken tijdstip terug bent. Geef je dit niet op tijd door? Dan kun je een boete van €50 verwachten.

5. Je moet het busje op dezelfde plek inleveren

Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen van Arnhem naar Nijmegen zou het handig zijn om de bus op te halen in Arnhem en in te leveren in Nijmegen. Vaak kan dit niet. Je moet de gehuurde bus inleveren op de locatie waar je hem hebt opgehaald. Zo rijd je dus heen en weer en maak je extra kilometers én stoot je meer CO2 uit. Benieuwd waarom een koerier duurzamer is dan zelf een bus huren? Je leest het in Brengers Impactrapport.

Van Groningen tot Antwerpen, Brenger bezorgt overal

Via Brenger kun je een koerier boeken voor jouw grote item dat je graag thuis in Arnhem wil hebben. Jouw nieuwe tweedehands eettafel kan de Brenger-koerier ophalen en vervolgens afleveren op de locatie, dag en tijd dat jou dat uitkomt. Meer dan 1000 professionele koeriers rijden in heel Nederland en Vlaanderen. Zo is er altijd wel een koerier bij jou in de buurt!

Boek jouw koerier met 10% korting!

Wil je binnenkort een busje huren? – Dit zijn de voordelen van een koerier boeken via Brenger!

  • Gemakkelijk en snel online te boeken
  • Ophalen en bezorgen wanneer jij het wilt in Nederland en België
  • Live Tracking zodat je altijd precies weet waar de koerier is
  • Makkelijker én duurzamer dan zelf een bus huren
  • Kosteloos annuleren tot 48 uur van tevoren

Boek een koerier in Arnhem