Nieuwe meubels? Denk er twee keer over na

Brenger koeriersbusje met het logo en de tekst 'altijd goed gebracht' geparkeerd naast een stoep.

Op zoek naar nieuwe meubels? Dan gaat men vaak voor de nieuwste woontrend. Veruit de grootste impact op het milieu komt van de aankoop van nieuwe spullen, en interieur is hier geen uitzondering op. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemingen die met duurzame alternatieven komen. In deze blog geven we je een paar gouden tips over hoe het anders kan, zo help je niet alleen de aarde maar ook je eigen portemonnee!

Laat je meubel repareren in plaats van iets nieuws te kopen

Is er iets kapot gegaan thuis? Geen zorgen, je hoeft je meubelstuk nog niet af te schrijven. Er zijn namelijk meerdere bedrijven die er gespecialiseerd in zijn om je meubel er weer als nieuw uit te laten zien. Niet alleen een stuk goedkoper, maar ook nog is beter voor het milieu!

Een goed bedrijf om je meubels te laten opknappen is bijvoorbeeld www.meubelvisie.nl. Zij zijn beschikbaar door heel Nederland en gespecialiseerd in meubelreparatie, meubelreiniging en stoffering. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je meubel opnieuw te laten stofferen en voor een andere stof of kleur te kiezen. Zo geef je voor minder geld een hele nieuwe look aan je bank, stoel of andere meubels!

Tweedehands meubels steeds meer in de mode

Toch toe aan iets anders? Kijk dan eens naar tweedehands meubilair. Er worden dagelijks duizenden meubelstukken verkocht via verschillende platformen, waarvan Marktplaats de grootste is in Nederland. Ontzettend veel mensen doen spullen weg die nog in erg goede staat zijn. Als je even goed kijkt, dan zitten er vaak erg mooie meubels tussen. Wel is het slim om een meubelspray te kopen of om reiniging apparatuur te gebruiken, dit kan je huren bij de Praxis. Zo is je nieuwe aankoop extra fris is en staat het zo goed als nieuw in je huis! Heb je een pareltje gezien aan de andere kant van het land? Dan kunnen wij helpen met het vervoeren van je nieuwe aankoop.

Toch nieuwe meubels? Kies dan voor een duurzaam initiatief!

Er zijn ook steeds meer meubelwinkels en merken die met duurzame initiatieven komen. Zo gebruiken de Deense ontwerpers Jonas Edvard en Nikolaj Steenfatt zeewier als materiaal voor hun meubellijn Terrior, en maakt Sitgreen kartonnen meubels. Wil je meer weten over duurzame meubelinitiatieven, In ons andere blog  geven we je meer inspiratie over verschillende meubelontwerpers en winkels die jou helpen om mooi en duurzaam meubilair in huis te halen.

Meer lezen?
Tip! Deze meubels zijn duurzaam
Tip! De juiste manier van tillen

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs