Tip! Deze meubels zijn duurzaam

Vrouw met krullend haar zit op een grijze bank in een woonkamer met een kamerplant en muurdecoratie

Een enorm grote impact op het milieu komt van de aankoop van nieuwe spullen, en interieur hoort hier ook bij. Steeds meer mensen realiseren zich dit en willen graag voor een alternatief kiezen. Gelukkig zijn er steeds meer meubelontwerpers en winkels die naast het tweedehands meubelaanbod, ook met hippe, duurzame initiatieven komen! Want als je toe bent aan nieuw interieur, waarom dan niet hergebruiken? In deze blog zetten we een paar van deze ontwerpers en retailers in de spotlight.

Hollandse bomen vertimmerd tot unieke meubelstukken

Wilfred Kalf

Tijdens zijn studie op de meubelvakschool in Amsterdam was Wilfred al regelmatig in het Rijksmuseum te vinden bij de meubels, gefascineerd door de 17e-eeuwse kabinetten met vele deurtjes, laadjes en geheime vakjes. Op zoek naar een uniek houten bed, tafel, kast of bureau? Alles is mogelijk bij WIlfred, zolang zijn hout maar duurzaam is.

Meubels van 100% duurzaam karton

Sitgreen

De meubels van Sitgreen zijn gemaakt van karton, ontzettend stevig en 100% duurzaam. Er komt geen lijm bij te pas zoals bij normale meubels, waardoor het geen resten achterlaat in de natuur. Mocht je ooit genoeg krijgen van het meubel, dan kan je met het benodigd gereedschap het makkelijk uit elkaar halen en de kartonnen platen weg doen of doorverkopen!

Sociale, Nederlandse design producenten

Social design

Studio Perspective is een woonwinkel en designer met een bijzonder initiatief. Ontworpen en gemaakt met respect voor de natuur, in een sociale werkplaats door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hun producten zijn dus duurzaam of sociaal geproduceerd, of allebij! Ook hier zijn kartonnen meubels te koop, maar ook items van enorm veel ander ‘restafval’. Zoals bijvoorbeeld de Cardboard Rocking Chair, die van karton is gemaakt naar ontwerp van de jonge Nederlandse ontwerper Ernst Koning. Of dit houten bankje, gemaakt van oude gymmaterialen

Eindeloos herbruikbare meubels

Moduplus

De missie van Moduplus is om zachtheid naar de werkplek te Brenger. Ze geloven dat werk zowel comfortabel en efficiënt moet zijn. Met de losse onderdelen kun je gemakkelijk een stoel, bank, poef of wat je maar wilt samenstellen. Je kunt de elementen blijven hergebruiken en de opties zijn eindeloos. Er zijn vele verschillende hoezen verkrijgbaar voor als je is een keer een andere look wil proberen of er eentje kapot gaat. De elementen zijn opgebouwd in lagen en alle gebruikte materialen kunnen worden vervangen en gerecycled worden.

Meubels van herbruikbaar materiaal

dbodhi

Bij d-Bodhi vind je een breed assortiment aan meubels. De oprichters omschrijven zichzelf als vakmensen met een grote waardering voor de natuur, zo is het niet alleen iets moois maar ook een bron van inspiratie. Al hun meubels zijn gemaakt van gerecycled hout, leer, metaal en rubber. Ze gebruiken oude technieken om kwalitatieve meubels met een verhaal te ontwerpen. Daarnaast schenken ze ook nog eens een maandelijkse donatie aan de Trees4Trees Foundation, die bomen planten over de hele wereld! Verschillende winkels in Nederland verkopen de meubels, waaronder bijvoorbeeld De Troubadour in Amstelveen.

Meer lezen?
Tip! De juiste manier van tillen

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs