Tip! Deze meubels zijn duurzaam

Zoals je in onze vorige blogpost kon lezen, komen er steeds meer duurzame initiatieven vanuit meubelontwerpers en winkels. Dat is natuurlijk top! Hierbij lichten we graag een paar van deze initiatieven toe:

Wilfred Kalf

Hollandse bomen vertimmerd tot unieke meubelstukken. Dat is waar Wilfred Kalf voor staat. Tijdens zijn studie op de meubelvakschool in Amsterdam was hij regelmatig in het Rijksmuseum te vinden bij de meubels, gefascineerd door de 17-eeuwse kabinetten met vele deurtjes, laatjes en geheime vakjes. Op zoek naar een uniek houten bed, tafel, kast of bureau? Alles is mogelijk zolang het hout maar duurzaam is.

Kartonnen meubels

De meubels van Sitgreen zijn gemaakt van karton, ontzettend stevig en 100% duurzaam. Er komt geen lijm bij te pas zoals bij normale meubels. Mocht je ooit genoeg krijgen van het meubel, haal het dan met het benodigd gereedschap uit elkaar en gooi de kartonnen platen bij het oud papier.

Social design

Kartonnen meubels zijn ook te koop bij Studio Perspective, een webwinkel waar Nederlandse design meubels worden verkocht die op een sociale manier vervaardigd zijn. Hier is ook de Cardboard Rocking Chair te koop, naar ontwerp van de jonge Nederlandse ontwerper Ernst Koning.

Meubels van zeewier

Twee jonge Deense ontwerpers maken unieke meubels van zeewier. Dit zeewier oogsten ze langs de kust van Denemarken. Vervolgens wordt het gedroogd, gemalen en gekookt, waarbij een stevige substantie ontstaat met een natuurlijke structuur. De kleur hangt af van het soort zeewier dat gebruikt wordt en varieert tussen verschillende groen- en bruintinten (zie afbeelding onderaan).

Eindeloos herbruikbare meubels

Duurzaamheid is het uitgangspunt van de modulaire zitsystemen van Moduplus. Met de losse onderdelen kun je gemakkelijk een stoel, bank, ziteiland, poef of wat je maar wilt creëren. Je kunt de elementen eindeloos hergebruiken en er zijn hoezen verkrijgbaar voor als je eens iets anders wilt of wilt reinigen. De elementen zijn opgebouwd in lagen en alle gebruikte materialen kunnen worden vervangen of aan het eind van de levensduur gerecycled.

Herbruikbaar materiaal

Bij d-Bodhi vind je een breed assortiment aan meubels. Al deze meubels zijn gemaakt van gerecycled hout, leer, metaal en rubber. Ook schenken ze een maandelijkse donatie aan de Trees4Trees Foundation. Verschillende winkels in Nederland verkopen de meubels, o.a. De Troubadour in Amstelveen.

Meubels woonkamer

Meer lezen?
Nieuwe meubels? Denk twee keer na
Tip! Woonbeurzen in juni

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs

30-04-2020