Tip! De juiste manier van tillen

Tip! De juiste manier van tillen

Op Brenger.nl passeren een hoop grote en zware objecten de revue. Zo worden er regelmatig kasten, wasmachines en piano’s gebracht. Maar ook minder voor de hand liggende items zoals aanrechtbladen, tafeltennistafels en brandkasten. Graag geven we je tips over hoe je op de juiste manier zware spullen tilt, of dit nu alleen of met zijn tweeën is. Til je verkeerd, dan worden de schijven van je wervelkolom samengedrukt en kan je onderrug te veel belast worden. En dat is niet nodig!

Tips tillen

Let bij het tillen van zware spullen op de volgende dingen:

  • Zet je voeten en benen uit elkaar, zodat je stabieler staat (liefst om het object heen). Zet één voet iets naar voor om meer stabiliteit te krijgen.
  • Squat naar beneden. Zorg hierbij dat enkel je knieën en heupen buigen, maar houd je rug zo recht mogelijk. Als het nodig is kun je een knie op de grond zetten voor iets meer stabiliteit.
  • Blijf op je houding letten. Houd je rug recht, je borst omhoog en schouders naar achter. Dit zorgt er voor dat je bovenrug recht blijft terwijl je onderrug licht mee kan buigen.
  • Til nu het object op door langzaam recht te gaan staan. Dit doe je weer door je heupen en knieën te buigen, niet je rug. Zorg ervoor dat je niet draait tijdens het omhoog komen.
  • Houdt het object zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan, ter hoogte van je navel.
  • Als je eenmaal omhoog bent gekomen kun je draaien. Zorg er voor dat je kleine stappen neemt.
  • Als je van richting wilt veranderen, leidt dan met je heupen. Houd je schouders gelijk met je heupen als je beweegt.
  • Zet nu het object weer voorzichtig neer, door te squatten met heupen en knieën.

Plaats jij een opdracht op Brenger? Houd er dan rekening mee dat een brenger vrijwel altijd alleen in een bus zit. Hij helpt graag met het in- en uitladen, maar heeft hierbij meestal hulp nodig van de persoon op het aflever adres. Lukt dit niet? Geef dan bij het plaatsen van de opdracht aan dat je een extra man nodig hebt. Dit kan bij bijzonderheden in stap 4.


Meer lezen
Goed plannen = veel brengen
Transport door de jaren heen

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs

Brenger tilt het voor jou

30-04-2020