Tip! De juiste manier van tillen

Bij Brenger zien we een hoop grote en zware objecten voorbij komen. Zo worden er regelmatig kasten, wasmachines en piano’s vervoerd. Maar ook minder voor de hand liggende items zoals aanrechtbladen, tafeltennistafels en brandkasten. Graag geven we je tips over hoe je op de juiste manier zware spullen tilt, of dit nu alleen of met zijn tweeën is. Til je verkeerd, dan worden de schijven van je wervelkolom samengedrukt en kan je onderrug te veel belast worden. En dat is niet nodig!

Let bij het tillen van zware spullen op de volgende dingen:

Als je  zware spullen gaat tillen, volg dan deze stappen:

  1. Zet je voeten en benen uit elkaar, zodat je stabieler staat (liefst om het object heen). Zet één voet iets naar voor om meer stabiliteit te krijgen.
  2. Squat naar beneden. Zorg hierbij dat enkel je knieën en heupen buigen, maar houd je rug zo recht mogelijk. Als het nodig is kun je een knie op de grond zetten voor iets meer stabiliteit.
  3. Blijf op je houding letten. Houd je rug recht, je borst omhoog en schouders naar achter. Dit zorgt er voor dat je bovenrug recht blijft terwijl je onderrug licht mee kan buigen.
  4. Til nu het object op door langzaam recht te gaan staan. Dit doe je weer door je heupen en knieën te buigen, niet je rug. Zorg ervoor dat je niet draait tijdens het omhoog komen. Houdt daarna het object zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan, ter hoogte van je navel.
  5. Als je van richting wilt veranderen, leidt dan met je heupen. Houd je schouders gelijk met je heupen als je beweegt. Zodra je het object weer neer wil zetten, doe je dit door voorzichtig te squatten met heupen en knieën.

Met deze tips weet jij zeker dat je op de juiste manier zware spullen aan het tillen bent. Zo voorkom je onnodige belasting van je lichaam!

Plaats jij een opdracht via Brenger? Houd er dan rekening mee dat een koerier vrijwel altijd alleen in een bus zit. Hij helpt graag met het in- en uitladen, maar heeft hierbij meestal hulp nodig van de persoon op het afleveradres. Lukt dit niet? Geef dan bij het plaatsen van de opdracht aan dat je een extra man nodig hebt. Dit kan bij bijzonderheden in stap 4.


Meer lezen?
Laat je fiets vervoeren
Interieur make-over

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs