Toe aan een nieuwe inrichting? Wij geven je vijf tips voor een mini-makeover!

Ben je uitgekeken op je interieur, maar wil je niet meteen alles omgooien? Met een paar kleine aanpassingen kun je gemakkelijk jouw interieur een nieuwe look geven. Denk dan bijvoorbeeld aan iets aan de muur, een nieuw meubelstuk of andere accessoires. Lees in deze blog alles over hoe jij jouw interieur een mini make-over kunt geven.

Verven

Iets wat mensen vaak doen als ze uitgekeken zijn op hun interieur is de muren een nieuw likje verf geven. Het is even wat werk, maar je kan je kamer een compleet nieuwe uitstraling geven met een ander kleurtje.  Ook zijn er veel ‘groene’ verven te koop die duurzaam zijn, zo is het niet slecht voor de aarde. Als je op zoek bent naar verf houd dan altijd je ogen open op Marktplaats en dergelijke, daar zijn vaak restpotjes die mensen over hebben te vinden. Zo hoeft je makeover ook niet duur te zijn!

Meubels

De tweede tip voor een stijlvol interieur is gekleurde meubels. Het is misschien gedurfd maar helpt vaak met een kamer opfleuren. Kies bijvoorbeeld voor een roze stoel, een blauwe bank of een groene fauteuil. Dat zorgt niet alleen voor een nieuwe look, maar ook voor een nieuwe sfeer. Zo roept iedere kleur een ander gevoel op. Geel zorgt voor blijdschap, groen maakt je meer ontspannen en blauw zorgt voor harmonie. Je kan je nieuwe (of tweedehands) aankoop ook meteen gemakkelijk met Brenger laten vervoeren!

Spiegels

Met name in wat kleinere kamers kan een mooie spiegel een enorm verschil maken. Zo wordt de ruimte optisch groter en is het een mooie decoratie. Hierdoor is die witte muur bijvoorbeeld niet meer zo saai. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende soorten spiegels, van alle groten en designs.

Potten en vaasjes

Liever geen gekleurde meubels, maar wel meer sfeer in jouw interieur? Een paar vaasjes of potten met bloemen en planten hebben hetzelfde effect. Zet bijvoorbeeld mooie pot neer met een grote plant, of een leuk vaasje van gekleurd glas en vul deze met jouw favoriete bloemen. Hoe meer kleuren en materialen je gebruikt, hoe vrolijker het wordt.

Kunst of foto’s

Wat kunst of foto’s zijn ook altijd een goede manier om jouw interieur meer sfeer te geven. Of je nou kiest voor een schilderij van jouw favoriete schilder, een landschap of een leuke vakantiefoto, het zorgt gegarandeerd voor een persoonlijke uitstraling.

Meer lezen?
Tip! Deze meubels zijn duurzaam
Nieuwe meubels? Denk twee keer na