3 essentiële verkooptips voor jouw tweedehands producten

Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, ben je misschien wel begonnen aan het veranderen van je interieur. Maar wat doe je met jouw oude meubels? Verkoop ze online en maak iemand blij met dat oude tafeltje of die kast die je toch niet meer gebruikt. Zo krijg jij er wat voor terug, en hoeft de volgende niet weer iets nieuws te kopen. Met deze 3 handige verkooptips heb jij binnen no-time jouw tweedehands spullen verkocht.

Tip 1: Neem de tijd voor goede foto’s

Goede foto’s van jouw product zijn misschien wel het belangrijkst. Zo zorg je er niet alleen voor dat jouw advertentie opvalt, maar straal je ook betrouwbaarheid uit. Daarnaast laat je zo ook de waarde van jouw product zien. Dat hoeft niet ingewikkeld zijn. Kies bijvoorbeeld een leeg hoekje in huis om jouw product te fotograferen en voeg eventueel accessoires toe voor de sfeer. Gebruik vervolgens je telefoon om foto’s mee te maken, en voilà. Vergeet niet om je tweedehands product vanuit meerdere hoeken te fotograferen, dat ziet er beter uit en zorgt voor betrouwbaarheid.

Tip 2: Prijs je product hoger dan je ‘vraagprijs’

Het is op Marktplaats niet ongewoon dat potentiële kopers over de prijs van jouw product willen onderhandelen. Zij bieden dan bijvoorbeeld de helft van de prijs om zo een goede deal of korting te krijgen. De truc is dan om jouw producten iets hoger te prijzen dan de vraagprijs die je in gedachte hebt. Zo zorg je voor wat meer ruimte om te onderhandelen en maak je geen verlies op jouw verkoop.

Tip 3: Promoot jouw producten op social media

Naast het platform waarop jij jouw spullen verkoopt, kun je ook gebruik maken van social media. Plaats bijvoorbeeld een foto van jouw producten met een korte beschrijving op Instagram of Facebook. Wellicht is een van jouw volgers geïnteresseerd of helpen zij je graag met het promoten van jouw bericht. Ook bieden sommige social media platforms, zoals Facebook, een online handelsplatform waar jij jouw producten nog meer kunt promoten. Zo creëer je zo veel mogelijk interesse rondom jouw spullen en worden ze sneller door iemand opgepikt.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze verkooptips en zijn je tweedehands spullen zo de deur uit. Alleen nog een vervoersoplossing nodig? Laat Brenger je hierbij helpen! Klik hier voor meer informatie.