Een rapport over duurzaamheid: de impact van Brenger

Een rapport over duurzaamheid: de impact van Brenger

Bij Brenger vinden we duurzaamheid belangrijk en denken we aan een groene toekomst. Vanzelfsprekend is daarin geen plek voor onnodige uitstoot van CO2. Die helpen we dan ook te verlagen en Brenger duurzamer te maken op verschillende manieren. Zo hebben we in 2021, samen met onze zakelijke en particulieren klanten, 1.149.784 kilo aan CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan 5.392.694 kilometers die nooit gereden zijn en 9.114 meubels die nooit geproduceerd zijn! Door elk transport te koppelen aan een koerier die de route toch al rijdt zorgen we voor meer efficiëntie en minder kilometers. En dus minder uitstoot. Zo realiseren we sámen impact.

De weg naar minder CO2

Het gemak van onze transportdiensten geeft de tweedehandsmarkt een stimulans, waardoor er minder nieuwe producten nodig zijn en de levensduur van bestaande meubels wordt verlengd. Ook zijn er door onze efficiënte transporten minder busjes op de weg, omdat we we de capaciteit van busjes beter kunnen benutten. De transportsector is namelijk verantwoordelijk is voor 24% van de wereldwijde CO2-uitstoot, en het merendeel daarvan is afkomstig van auto’s, bussen, motors en vrachtwagens. Nu snap je de missie van Brenger, meer efficiëntie in de transportstromen zorgt voor een lagere uitstoot! Dit kunnen we benutten om er een duurzamere wereld van te maken.

Slimme bundels

Maar die kilometers die we elke dag weer besparen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, ze zijn te danken aan de manier hoe we slimme combinaties van transporten samenstellen. Zo combineert ons platform de transporten van particulieren en bedrijven tot de meest efficiënte bundels, want dan hoeft de koerier minder kilometers af te leggen en rijden ze een duurzamere route. Deze route wordt zodanig gekozen, dat de hoeveelheid van die bundel in kilometers een stuk kleiner is dan die van losse transporten samen. Hoeveel? Gemiddeld genomen hebben we het over 68%. Oftewel: bij een bundel van 10 transporten van elk 100 kilometer wordt er gemiddeld 680 kilometer gereden, in plaats van 1000.

Dit is nog maar het begin

Bij Brenger vinden we transparantie erg belangrijk, daarom delen we graag dit impact rapport. We zijn erg trots op de behaalde resultaten, maar dit is slechts het begin. Het is onze ambitie om in totaal 20.590 ton CO2 te besparen in 2025. Dat is 0,43% van de totale Nederlandse CO2-uitstoot dat veroorzaakt wordt door vervoer over land. Dit willen we bereiken door de busjes nog optimaler te vullen en verdere stappen te maken maken in het nog efficiënter combineren van transporten, zodat we de beste combinaties kunnen maken voor onze koeriers. Verder willen we de busjes duurzamer laten rijden en bewegen we ons bij Brenger naar een elektrische bezorging. Ten slotte zal de verkoop van tweedehands meubels toenemen en zien wij hierin mooie kansen om het tweedehands aanschaffen van meubels nog makkelijker te maken en zo de toenemende trend goed te kunnen ondersteunen. We hebben een positieve blik op de toekomst en kijken niet alleen naar Nederland en België maar ook naar de rest van Europa. Op weg naar nóg meer impact dus.

Benieuwd naar de berekeningen achter al deze cijfers? Lees dan nu het volledige impact rapport.

Or read the full impact report in English.

Impact report van Brenger duurzaam impact in cijfers

Meer lezen?

Nieuwe meubels? Denk er twee keer over na

3 essentiële verkooptips voor jouw tweedehands producten

02-02-2022