Goed plannen = veel brengen

Veel koeriers rijden zelfstandig, maar dit keer lichten we graag een bedrijf uit dat al heel wat Brenger opdrachten heeft voltooid. Martin en Erik hebben samen een distributiebedrijf in het noorden van het land. Wekelijks rijden zo’n 20 koeriers met 3 busjes en een aantal kleinere auto’s door het land. Bijna altijd van en naar Groningen of Friesland. Dankzij vaste klanten staan op sommige dagen de ritten al vast. Sinds maart 2017 gebruiken ze Brenger om deze ritten met opdrachten aan te vullen.

Goede planning
Hoe ze plannen? Martin vertelt dat hij de planning van het bedrijf op zich heeft genomen.

Een ding is zeker: routes plannen, koeriers inroosteren en tegelijkertijd zelf nog in een bus rijden is bijna niet te doen, daarom rijdt Martin zelf niet meer zo vaak. Zijn busjes daarentegen rijden elke dag van de week.

Het bedrijf doet maandelijks rond de 130 Brenger opdrachten die ze ophalen en afleveren onderweg tussen de opdrachten van hun eigen klanten door. De opdrachten van hun eigen klanten zijn er maandelijks zo’n 120 tot 150. Door het gebruik van Brenger benutten ze hun ritten zeer efficiënt en verdienen ze ook nog eens aardig wat bij. Dit vergt wel veel oplettendheid en goede communicatie. Zo vertelt Martin:

Opdrachten
Toch wel de fijnste objecten om te vervoeren zijn tafels en kasten. Met dekens ertussen zijn deze prima te combineren met andere grote spullen. Op die manier deel je bussen zo efficient mogelijk in, en kun je veel meer op de route meenemen.

Niet iedere opdracht loopt even gemakkelijk, maar dat beschouwt Martin als een uitdaging. Zo moest ik laatst in Hilversum een tafel met een granieten blad en ijzeren onderstel ophalen: nogal een zware klus. Maar daarnaast moest de tafel 80 meter over een grindpad. Met speciale platen voor op het grindpad losten ze dit op. Het tafelblad ging mee op vier wielen van een kruiwagen. Zo rolde de tafel gemakkelijk over het grindpad en bereikte hij uiteindelijk met succes de laadruimte van het busje.

Meer brengen met Brenger
Brenger kan er dus voor zorgen dat je als koerier meer spullen kunt meenemen en extra kunt verdienen, zonder (veel) meer kilometers te maken. Belangrijk is daarbij om opdrachten goed in de gaten te houden, planning op orde te hebben en te zorgen voor duidelijk communicatie met de klant. Daar zijn Martin en Erik zijn het perfecte voorbeeld van!

Wil jij ook brenger worden?

Registreer hier

Meer lezen
Tip! De juiste manier van tillen
Transport door de jaren heen