Uitgekeken op je interieur? ‘Verthuizen’ doe je zo!

Uitgekeken op je interieur? ‘Verthuizen’ doe je zo!

We spotten in Nederland een nieuwe trend, het zogenaamde ‘verthuizen’. Wat dat inhoudt? Zonder te hoeven verhuizen een nieuw interieur creëren, waardoor je huis weer als nieuw aanvoelt. In deze blog tips over hoe je met een kleine aanpassing je interieur kan opfrissen.

Kussentje hier, kussentje daar
Een ander patroon, kleur of textuur kussen kan wonderen doen. Verander bijvoorbeeld dat roze kussen eens voor een panterprint. Of doe eens gek en maak er een leuke combi van. Pluspunt is dat het ook nog eens heel lekker zit.

Tip: je hoeft niet elke keer nieuwe kussens te kopen, bij veel winkels kun je allerlei verschillende soorten kussenhoezen kopen.

Verschuiven
Gooi je inrichting om. Dit kan drastisch, zoals de bank op de plaats van de eettafel zetten en de eettafel op de plaats van de dressoirkast. Maar het kan ook subtiel. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe zithoek te creëeren door de bank een kwartslag te draaien. Of voeg een leuke vintage stoel of bijzettafeltje van de kringloop toe. Je zult elke keer weer verrast zijn als je binnenkomt.

Decoreer je suf
Decoratie voor aan de muur, op de kast, in het raamkozijn of op de wc. Van elke plek valt wel iets te maken. Als je de items eens in de zoveel tijd verandert, krijgt je huis een hele nieuwe uitstraling. Heb je geduld? Dan is de kringloop de place to be voor het vinden van goedkope pareltjes.

Bloemen en planten
Een grote kamerplant of juist een kleine vaas met snijbloemen. Vaak geeft dat toch net iets extra’s aan je inrichting. Je kunt daarbij de kleuren van de bloemen aanpassen op de kleuren van je huis.

Tip: is bloemen en planten in leven houden niet echt jouw ding? Ga dan voor een mooi versierde tak of een gedroogde bos bloemen. Die gaan veel langer mee en geven alsnog die wow-factor aan je interieur. Wil je echt out-of-the-box gaan, kijk dan eens op het account van@boommade.nl.

Meer lezen
Tip! Deze meubels zijn duurzaam

Nieuwe meubels? Denk twee keer na

05-05-2020