Busje huren in Amersfoort? Hier moet je aan denken.

Standaard Stoeplevering

Hier moet je aan denken bij het huren van een busje.

Wil je binnenkort een busje huren in Amersfoort? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

1. Borg

Je betaalt bij ieder busverhuurbedrijf een borg. Dit krijg je weer terug bij het inleveren van de bus. Deze borg betaal je via de pin of cash en krijg je op dezelfde manier weer terug. Heb je dit gepind? Dan kan het terugstorten tot 5 werkdagen duren. Let dus wel even op dat je dit bedrag hebt en even kunt missen, naast de kosten van het huren en de brandstof. Ook hangt de borg af van het type busje dat je huurt en de eigen risico die je betaalt.

2. Leeftijdstoeslag

Ben je tussen de 19 en 25 jaar oud? Dan kun je een leeftijdstoeslag betalen. Ook moet je vaak minimaal 2 jaar je rijbewijs hebben om een bestelbusje te huren.

3. Paspoort, rijbewijs en poststuk

Vergeet niet je paspoort, rijbewijs en een poststuk van de bestuurder mee te nemen naar het autoverhuurbedrijf.  Een poststuk is een brief die je via de post hebt ontvangen. Dit kan zijn: een bankafschrift, telefoonrekening, salarisspecificatie of een aanslag van de belasting. Deze mogen helaas niet ouder dan 30 dagen zijn.

4. Vrije kilometers

Check van te voren wat het aantal vrije kilometers is van het voertuig en het aantal uren dat je het voertuig wil huren. Rijd je meer dan dit? Dan betaal je dit extra bij het inleveren.

5. Brandstof

Misschien denk je dat de brandstof inbegrepen zit in de vrije kilometers, maar dat is niet zo. Ook als je binnen de vrije kilometers blijft moet je de brandstof betalen.

6. Verzekeringen

Bij het huren van een busje komen ook risico’s met zich mee. Niet alleen is er kans op schade door het niet juist vastzetten van de spullen in de bus. Maar je kunt ook zelf (of de andere passagiers) schade oplopen of schade aan de bus veroorzaken. Dan kun je een inzittendenverzekering en een ruit-/bandverzekering afsluiten. Schade boven de zogeheten raamlijn van de bus wordt niet gedekt bij de afkoop van je eigen risico en kan voor particulieren oplopen tot maximaal €1.500.

7. België en Duitsland

Let op: wil je wat ophalen over de grens? Dan mag je vaak geen busje huren omdat deze niet in het buitenland is verzekerd. Wil je toch wat ophalen in België of Duitsland? Dan is het raadzaam om dit te laten doen door een verzekerde koerier.

Een koerier via Brenger is net zo makkelijk!

Als je een busje huurt doe je alles zelf: de bus ophalen en inleveren, de spullen ophalen en inladen en tillen. Zo heb je alles zelf onder controle. Maar soms is een koerier boeken een betere oplossing. Je hoeft zelf niet heen en weer te rijden en ben je niet afhankelijk van sjouwhulp van vrienden of familie. Ook hoef je geen borg en eventuele leeftijdstoeslag te betalen. Je boekt het transport online en de koerier komt in actie!

Waarom ons?

Wanneer je zes nieuwe stoelen op Marktplaats hebt gekocht en deze thuis wil hebben in Amersfoort, dan is een koerier boeken een goede optie. En waarom zou je zelf rijden als er per dag honderden professionele koeriers in heel Nederland en Vlaanderen op de weg zitten? Bij Brenger matchen we jouw transport aan de koerier met lege busruimte. Zo ben je niet alleen goedkoper en duurzamer uit, maar heb je ook veel tijd en moeite bespaard.

Regel nu jouw transport!

Goedkoper én duurzamer dan zelf een busje huren

Doordat jouw boeking wordt gematcht aan een koerier die toch al die kant op gaat, is een koerier via Brenger duurzamer. Iedere bus wordt zo goed mogelijk gevuld zodat onnodige kilometers niet gereden hoeven te worden. We hebben onderzocht wat precies onze impact is geweest in 2021 op het milieu. Benieuwd hoeveel CO2 we hebben bespaard? Je leest het in onze blog.

Altijd bij jou in de buurt

De koeriers van Brenger behoren tot de best beoordeelde koeriers. Zo weet je zeker dat jouw spullen goed worden opgehaald en worden afgeleverd. Via Brenger kun je heel gemakkelijk online een transport inboeken. Je vult de ophaal -en afgiftelocatie in, kiest je dag en tijdsvak en je koerier is geboekt! Kortom, je hoeft nu niet langer een busje te huren om je spullen van A naar B te krijgen.

7 dagen per week

Je laat jouw spullen ophalen en afleveren op de dagen en tijden wanneer het uitkomt. Bij het plaatsen van jouw transport kun je kiezen uit verschillende tijdvakken als je gebonden bent aan een bepaalde tijd. Zo kun je zelf kiezen wanneer je jouw nieuwe stoelen in ontvangst wil nemen, ook op zondag! Maar dan ben je niet de hele dag op pad in een gehuurde bestelbus😉.

Makkelijk online te boeken

Jouw Brenger-koerier boek je gemakkelijk binnen 3 minuten online. Je vult de ophaal- en afgiftelocatie en wat je vervoerd wil hebben in. Daarna zie je direct de prijs. Zodra je je transport hebt geplaatst, kun je jouw transport tot 48 uur voor het ophaalmoment gratis annuleren.

Boek nu met 10% korting

Professionele en betrouwbare koeriers

Alle Brenger-koeriers zijn ervaren en zijn vaak actief bij hun eigen koeriersdienst.  Ze worden bij elk transport beoordeeld. Alleen bij goede beoordelingen blijven ze actief, waardoor iedere boeking met zorg en de beste service wordt gedaan.