21 harde schijven vervoeren via Brenger

Brenger is niet alleen ideaal voor het transport van grote spullen, maar het werkt ook perfect voor kleine, kostbare items. Zo zijn er in het verleden laptops, telefoons, paspoorten, een rijbewijs, sleutels, scripties en zelfs een trouwring vervoerd. Graag lichten we het verhaal van video-editor Rob uit. Rob heeft Brenger ontdekt in september 2017 en heeft ondertussen al 21 keer een harde schijf via Brenger laten vervoeren. Rob werkt als freelancer in de filmindustrie. Hij werkt voornamelijk aan documentaires op technisch gebied, montage, post-productie en beeldbewerking. We stelden hem een paar vragen over het gebruik van Brenger.

Waarom gebruik je Brenger
Ik werk veel met klanten buiten mijn woonplaats, vooral in Amsterdam. Hier speelt de Nederlandse filmwereld zich grotendeels af, en dus ook de meeste bedrijven waarmee ik werk. Op het moment dat filmmateriaal is opgenomen, bevindt het zich op een harde schijf bij een klant (meestal dus in Amsterdam). Maar omdat ik het beeldmateriaal moet bewerken, heb ik die harde schijf dus nodig. Deze laat ik dan vervoeren door een brenger.

Hoe deed je dit toen Brenger nog niet bestond?
In het verleden ging ik zelf met de trein naar Amsterdam om het op te halen. Maar aangezien ik het steeds drukker kreeg en mijn tijd kostbaarder werd, zocht ik hier een oplossing voor. Het probleem was dat een koerier inschakelen die hiervoor speciaal op neer moest rijden, erg duur was. Brenger is daarom zo’n uitkomst! Anderen kunnen mij helpen door mijn spullen te brengen en ik kan hen weer aan werk helpen. Prima systeem!

Waarom verstuur je de harde schijven niet met de post?
Ten eerste, het is snel nodig. Ten tweede, harde schijven zijn dingen die je niet zomaar met de post gaat versturen. Het risico dat er iets kwijt raakt of beschadigd wordt, zou desastreus zijn. Het is materiaal dat je niet zo maar op straat wil hebben. Het is belangrijk dat alles betrouwbaar en goed geregeld wordt.

Hoe heb je Brenger ontdekt?
Ik was al lange tijd op zoek naar een oplossing. Ik heb zelf al heel vaak gedacht: “Er zijn zo veel mensen die elke dag dezelfde route afleggen, het zou toch top zijn als die iets zouden kunnen meenemen, in plaats dat iemand speciaal op en neer rijdt”. Ik heb vaker op Google gezocht en uiteindelijk heb ik jullie gevonden!

Zou je Brenger aanbevelen aan andere personen in jouw vakgebied?
Ja zeker! Dat doe ik momenteel ook al. Ik merk dat veel mensen het nog niet kennen. Ze maken nu voornamelijk nog gebruik van de traditionele manier door een koerier in te schakelen die hiervoor speciaal op en neer rijdt en hier veel geld voor vraagt.

Tijd dat meer mensen Brenger leren kennen!

Meer lezen
Pakket toch bezorgd als je niet thuis bent?
Het verhaal van: Marktplaatsverkoper Mooi van Vroeger

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs