Tweedehands meubels: waar koop ik ze?

Tweedehands meubels: waar koop ik ze?

Jaarlijks besparen we zo’n21 miljoen kilo CO2 uitstootdoor het kopen van tweedehands meubels op Marktplaats. Door tweedehands en niet nieuw te kopen, worden productcycli langer en creëren we uiteindelijk minder afval. En hoe leuk is het om te speuren naar de echte pareltjes onder de tweedehands meubels? In deze blog geven we tips over waar je de leukste tweedehands meubels kunt kopen.

Voor ieder wat wils
De meest voor de hand liggende optie om tweedehands meubelen te kopen isMarktplaats. Deze website heeft talloze advertenties op het gebied van meubels. Of je nou op zoek bent naar een roze tweezitsbank of een groen glazen dressoir. De kans dat je op Marktplaats vindt wat je zoekt is heel groot. Succes!

Geduld is een schone zaak
Ook bij de kringloop kun je verschillende pareltjes vinden en dat voor een spotgoedkoop prijsje. Hier is het belangrijk dat je heel veel geduld hebt en vaak komt zoeken. Dan loop je er op een gegeven moment vaak vanzelf tegen aan. Weet je niet waar je moet zijn? Elke stad heeft wel een kringloopwinkel. Onze aanraders zijnRataplan,NoppesenDe Goede Winkel.

De pareltjes uit Amsterdam-Noord
Kom je uit Amsterdam en omstreken? Neem dan zeker even een kijkje bijNeef Louis&van Dijk en Co.Deze vintage design winkels in Amsterdam Noord bieden super veel tweedehands meubels aan. Je kan hier uren spenderen en dan nóg niet alles gezien hebben. En handig: je loopt zo van de ene winkel in de andere winkel. Ook in Amsterdam-Noord te vinden;de IJhallen. De grootste vlooienmarkt van Europa heeft, naast een groot aanbod aan kleding, een ontzettend groot aanbod aan unieke meubels.

Last but not least: Instagram
Vergis je niet als je denkt dat je op Instagram alleen maar mooie plaatjes kunt vinden. Er zijn namelijk ook bepaalde accounts die tweedehands, vintage of restyled meubels aanbieden. Zoek bijvoorbeeld op #meubelstekoop, #vintageverkoop of #tweedehandsmeubels. Scroll door de mogelijkheden heen en neem contact op via een DM.

Meer lezen?
Tip: Vind meubels op een veiling
Nieuwe meubels? Denk twee keer na

05-05-2020