Veilig kopen via Marktplaats: De Gelijk Oversteken Service

Veilig kopen via Marktplaats: De Gelijk Oversteken Service

Je brengt een bezoekje aan Marktplaats en na even scrollen heb je eindelijk dat unieke item gevonden. Je neemt contact op met de verkoper: die zou het product graag aan je verkopen! Maar hoe weet je zeker dat je product ook echt aankomt? Is deze verkoper wel betrouwbaar? Sinds kort heeft Marktplaats de Gelijk Oversteken Service. Daarmee weet je zeker dat je betaling veilig is.

Lees in deze blog alles over die betaalservice en hoe dat jou kan helpen om je nieuwste aanwinst veilig af te rekenen en te laten bezorgen.

Zekerheid in je bestellingen
Met de Gelijk Oversteken service draait het allemaal om zekerheid en veiligheid. Samen met iDeal geeft Marktplaats nu namelijk de optie om jouw betaling eerst te storten op een tussenrekening. Pas als je jouw spullen thuis hebt ontvangen, wordt jouw betaling naar de verkoper overgemaakt. Zijn jouw spullen onverhoopt niet aangekomen? Meld je klacht binnen een week en krijg je geld terug.

Hoe werkt dat dan?
Wanneer je iets via Marktplaats wilt kopen vraag je de verkoper om met Gelijk Oversteken te betalen. Je maakt dan een betaling over naar een tussenrekening. De verkoper verstuurt de gekochte spullen en jij ontvangt een track and trace code om deze te volgen. Gebruik je Brenger, dan gaan de spullen mee met een professionele koerier die toch al die kant op gaat. Zo vervoer je jouw via Marktplaats gekochte spullen duurzaam en veilig.

Veiligheid voorop
Hoe kan het dan dat Gelijk Oversteken zo veilig is? Verkopers krijgen het verzoek
een klein bedrag van over te maken naar het Online Betaalplatform. Aan de hand daarvan verifieert Marktplaats of deze verkoper te vertrouwen is. Daarnaast kunnen zowel de koper als de verkoper met track and trace code volgen waar de spullen zijn. Zo kan jouw transport niet zomaar meer kwijtraken en heb je zekerheid over wanneer de bezorging plaatsvindt.

Meer lezen
Zo verloopt je aankoop op Marktplaats veilig
Tweedehands meubels: waar koop ik ze?

05-05-2020