Marktplaats meubels: tips voor een geslaagde aankoop

Wie op zoek is naar een tweedehands bank, kast of tafel kan zijn of haar hart ophalen op Marktplaats. Je vindt hier het grootste particuliere aanbod van tweedehands spullen. Maar hoe baan je je een weg tussen de duizenden advertenties? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van meubels via Marktplaats en hoe zorg je voor een succesvolle aankoop? Wij hebben de tips op een rij gezet.

Marktplaats tv meubel

Op Marktplaats kun je alle soorten meubels vinden. Ben je op zoek naar een meubelstuk om je TV op te zetten? Zoek dan niet alleen op ‘tv meubel’ maar zoek ook eens op ‘kastje’ of ‘ladekast’. Hier kunnen ook leuke meubelstukken tussen zitten waar je je tv op kwijt kunt!

Tip: Voeg ook eens ‘urgent’, ‘moet nu weg’, ‘snel ophalen’ of ‘spoed’ achter je zoekterm. Zo vind je meubels die de huidige eigenaren snel kwijt willen door bijvoorbeeld een verhuizing.

Marktplaats meubels banken

Wist je dat na de tafel, de bank het meest vervoerde meubelstuk is bij Brenger? In 2021 hebben de koeriers van Brenger bijna 17 duizend banken van A naar B vervoerd. Want wie ooit een nieuwe bank heeft gekocht weet dat je soms weken of maanden op je nieuwe bank wacht voordat ie geleverd wordt. Dan kun je beter beter een tweedehands bank scoren! Marktplaats staat er vol van: kleine, grote, van leer of stof. Voor ieder wat wils!

Tip: Loop je een nieuw en gebruikte stoffen bank? Met een tapijtreiniger kun je deze gemakkelijk schoonmaken. Deze kun je vaak bij een bouwmarkt zoals Praxis huren.

Marktplaats meubels kasten

Als er van een categorie prachtige tweedehands parels te vinden zijn, dan zijn het wel van de kasten.

Van IKEA-kasten tot antieke kasten: Marktplaats heeft er genoeg. Probeer de volgende zoektermen eens: ‘ladekast’, ‘vitrinekast’, ‘boekenkast’, ‘dressoir’, ‘dossierkast’ of ‘antieke kast’.

Tip: Liever geen antieken kast? Kijk eens bij meubelzaken zoals IKEA, Made.com of Fest welke kast je graag zou willen en zoek dan op deze specifieke naam op Marktplaats (bijvoorbeeld ‘IKEA Billy’). Het kan zomaar zijn dat de kast die je graag zou willen voor een betere prijs en tweedehands wordt aangeboden op Marktplaats.

Al een kast op het oog? Laat het door een koerier ophalen en bezorgen!

Bereken jouw prijs

Marktplaats meubels stoelen

Uitgekeken op je huidige set stoelen rondom je eettafel? Je bent niet de enige! Op Marktplaats vind je verschillende soorten stoelen voor in de eetkamer. Voeg dit dan ook vooral toe aan je zoekterm, om te voorkomen dat je ook fauteuils te zien krijgt.

Tip: Soms zie je op de foto maar één stoel staan, terwijl het wel om een set van 4 of 6 stoelen gaat. Laat je dus niet altijd afschrikken als de prijs te hoog is voor de ene stoel op de eerste foto.

3 tips voor een geslaagde aankoop

Tip 1: Specificeer je zoekopdracht

Kijk, als je op zoek bent naar een nieuwe bank kun je op ‘bank’ zoeken. Maar misschien weet je al hoe groot je nieuwe tweedehands bank moet zijn. Zoek dan op tweepersoons of driepersoonsbank. Wil je een leren bank? Zoek dan op ‘leren bank’. Het lijkt voor de handliggend, maar een specifieke zoekopdracht dwingt je ook om vast na te denken over welke karaktereigenschappen van de bank je belangrijk vindt.

Tip 2: Sorteer eens anders

Sorteer ook eens de zoekresultaten zo dat je de oudste advertenties bovenaan te zien krijgt. Deze advertenties staan er vaak al een hele poos op, dat de verkoper er wellicht graag vanaf wil! Of sorteer het eens zo dat je de nieuwste advertenties als eerste te zien krijgt. Staat jouw droomtafel er nét op? Stuur dan direct een berichtje met jouw bod en wanneer de tafel opgehaald kan worden. Misschien wil diegene er wel snel vanaf en kun jij dat regelen! Met Brenger kun je jouw transport ook voor de volgende dag regelen.

Tip 3: Laat een koerier het ophalen en afleveren

Geen gepuzzel in je agenda wanneer je de tijd hebt om je tweedehands bank op te halen. Want even op en neer rijden zit er vaak niet in. Je moet een busje huren en natuurlijk tijd maken om de bank op te halen. Vaak moet je dit op je vrije dag doen en dat is zonde! Dus laat je nieuwe meubelstuk door een koerier ophalen, die deze route toch al zou rijden. Ook wordt je op de hoogte gehouden van het transport. Zo kun je vanaf je luie stoel precies zien wat de stand van zaken is. Binnen 3 minuten boek je een transport. Bereken jouw prijs hier!