Tafel van Gouda naar Drenthe voor Washplate5

Een man en een vrouw tillen samen een tafel uit een bestelwagen tijdens een standaard stoeplevering van Brenger.

Floor is beheerder van het Instagramaccount Washplate5. Iets meer dan 2.000 volgers zien dagelijks wat zij van haar interieur maakt. Onlangs gebruikte ze Brenger om een prachtige tafel in elkaar te laten zetten en naar huis te laten Brengen. We spraken haar over haar interieur.

Hoe komt het eigenlijk dat jij je zo bezighoudt met interieur?
“Het begon als een hobby, en dat is het nog steeds eigenlijk. In het dagelijks leven ben ik namelijk orthopedagoog. Ik vond het altijd al leuk om dingen zelf te maken, en op een gegeven moment zette ik die Do It Yourself (DIY) projectjes in ons huis ook op Instagram. Daarnaast vind ik het leuk te fotograferen, en omdat ik zelf al een hoop accounts volgde ter inspiratie, gebruikte ik het platform al. En inmiddels is de hobby uit de hand gelopen! In huis bezig zijn vind ik superleuk. Stylen, zelf iets in elkaar zetten om het huis zo mooi mogelijk te maken. Een laagje verf of een behangetje ergens overheen om een hele andere look te creëren vind ik superleuk. Dus dat is ook wat je op mijn Instagram terugziet.”

Klopt, je hebt vaak toffe DIY-projectjes. Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
“Toch wel scandinavisch! En een beetje industrieel. Hoe zeg ik dat: eclectisch? Haha. Accounts waar ik fan van ben zijn bijvoorbeeld Hofveld12 en Boerderij1652, waarbij respectievelijk een kerk en een oude boerderij zijn verbouwd. Zo gaaf! Dat zou ik in de toekomst ook wel willen. Nu wonen we in een nieuwbouwhuis, en dat is anders, lastiger om sfeer te creëren.”

Hoe doe je dat dan toch? Jouw stijl in een nieuwbouwhuis brengen?
“In een nieuwbouwhuis is het lastiger om sfeer te creëren dan in een ouder huis met karakteristieke vormen en hoekjes. Door te spelen met kleur, behang en lijnen probeer ik ons huis meer eigenheid en sfeer te geven. Ooit wil ik graag nog mooie stalen en-suite deuren in de woonkamer… Wij hebben allebei banen, twee kinderen, en ik studeer ook nog naast mijn werk. Kortom: we hebben een druk leven.
Ik bestel dus vaak online en kom niet heel vaak in een echte woonwinkel. Instagram speelt daar ook een rol in, webshops als Fradiget en Koyaliving heb ik via Instagram leren kennen. Daar bestel ik graag, van creatieve makers of kleine shops. Dat gaat vooral om kleine sfeermakers, een vloerkleed, kaarsen of mooie vaasjes bijvoorbeeld. Of ik maak of verander zelf iets. Mijn matzwarte spuitbus is een goede vriend geworden.
Grote dingen schaf ik niet zo vaak aan. Onze voorlaatste grote aankoop was alweer een tijdje geleden.”

Die tafel, vertel daar eens over!
“We hadden een eettafel waar ik niet zo blij mee was. Ik dacht dat ik er zelf wel iets van kon maken. Zo kwam ik met Betoncire in contact: ik wilde mijn oude tafel als basis gebruiken voor een nieuwe tafel met betonlaagje erop. Uiteindelijk werd dat toch niks en hebben we een onderstel laten maken in Stokkum om vervolgens naar Betonciré Nederland in Gouda te laten brengen. Daar hebben ze laagje voor laagje een blad vervaardigd op het onderstel. Zo mooi! En toen kon de tafel mijn kant op komen.”

Hoe had je de tafel anders vervoerd?
“Dan hadden zij ‘m moeten bezorgen, dat was ook wel redelijk prijzig geweest. Anders.. hadden we denk ik zelf een kar gehuurd. Wij wonen in Drenthe en het bedrijf zit in Gouda, dus dat had nogal veel tijd gekost. En het ging om twee ritten natuurlijk. De website vond ik heel gemakkelijk in gebruik: overzichtelijk en duidelijk. We hadden heel snel een match! Dus dat was fijn, communicatie ging vlot en we hadden snel een vrij concrete afspraak. Zo hebben we helemaal geen gedoe gehad om onze nieuwe tafel te vervoeren.”

Floor woont met haar man en kinderen in Drenthe en geeft op haar Instagrampagina Washplate5 een inkijkje in haar interieur en hoe het veranderd. Volg Floor om van haar interieur-updates op de hoogte te blijven! Ook iets vervoeren met Brenger? Bekijk je prijs en boek!