Tips voor het vervoeren van spullen in de auto

Een koerier van Brenger helpt een vrouw bij het uitladen van een rotan stoel uit een busje op een rustige straat.

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je kocht een bank, tafel of kast maar hij past net niet helemaal in je auto. Hoe kan je deze spullen dan het best vervoeren, zonder dat het gevaarlijk is in het verkeer? In deze blog lees je hoe je meubels het best in de auto kan vervoeren.

Zware spullen
Wanneer je een zware bank of kast gaat vervoeren is het belangrijk dat deze goed vast en veilig in je auto zitten. Te zware, wiebelende meubels, of meubels die teveel in het gezichtsveld van de chauffeur zitten kan zijn gevaarlijk. Ook mogen deze spullen het laadvermogen van je auto niet overschrijven. Met deze tips weet je zeker dat je goed zit:

Uitstekende voorwerpen
Een lange voorwerp of meubel vervoeren in je auto? Dat mag, zolang deze maximaal één meter achter de achterste as van de auto uitsteekt. Losse planken, kano’s of andere lange voorwerpen mogen maximaal vijf meter achter de achterste as uitsteken vanuit de kofferbak. Hier geldt een belangrijke regel: steekt je lading meer dan één meter uit? Hang er dan een rood-wit, diagonaal gestreept markeringsbord aan.

Spullen op je dak vervoeren
Wanneer je spullen op het dak van je auto wilt vervoeren, dan mogen deze aan de voorkant uitsteken. Hierbij geldt de regel: De losse lange onderdelen mogen niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel uitsteken. Hier hoor je ook weer een markeringsbord aan te hangen.

Losse spullen
Kleine spullen zoals een bureaulamp, nachtkastje of een doos lijken gemakkelijk te vervoeren in je eigen auto of bus. Maar onderschat ze niet! Wanneer je hard moet remt of de bocht om gaat, kunnen deze spullen verschuiven en daarmee kapot gaan of schade toebrengen aan bijvoorbeeld de ruiten van de auto. Zorg er dus altijd voor dat de lading goed vast zit met touw of spanbanden.

Klinkt dit allemaal een beetje lastig? Geen zorgen! De KVK-geregistreerde koeriers van Brenger vervoeren jouw spullen graag voor je. Zij zijn zó onderweg met spanbanden, verhuisdeken en sjouwhulp om jouw meubels en andere grote spullen veilig en onbeschadigd bij je thuis af te leveren.

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs