Lex en Yahia: bijzondere Brengers

Lex en Yahia: bijzondere Brengers

Dit keer een verhaal over het ongewone gelegenheidsduo Lex & Yahia. Lex is 55 jaar en sinds 1988 werkzaam bij KLM als ingenieur gespecialiseerd in onderhoudsprogramma’s en -technieken op vliegtuigmotoren van bv A330, Jumbo, Dreamliner. Yahia is 20 jaar, gevlucht uit Syrië en woont samen met 2 andere adolescenten al 2 jaar bij Lex en zijn vrouw in huis. Lex helpt hen met het zelfredzaam maken door deelname aan het economische verkeer in Nederland.

Lex en Yahia werken sinds 2 jaar samen. Ze zitten samen in de bus om zowel de veiligheid te garanderen, als het in- en uitladen snel en schadevrij te kunnen uitvoeren. Verder hebben ze allerlei hulpmiddelen in hun bus zoals spanbanden, hondjes en een steekwagen. Ze rijden samen in een Mercedes Sprinter door Amsterdam en randgemeenten. Ze kennen Amsterdam erg goed en weten de drukke punten te vermijden. Verder vinden ze het erg gezellig samen in de bus en houden van de verschillende situaties waar je als koerier in terecht komt.

“Zo moesten we laatst een slaapbank vervoeren van Amsterdam-Oost naar Amsterdam-Zuid. Het was een erg zware bank die niet door een deur bleek te kunnen. Toen moesten we de bank demonteren, vervolgens naar beneden tillen en uiteindelijk bij het afleveradres weer in elkaar zetten. Met dat warme weer van afgelopen tijd zorgden we gelukkig dat we altijd een grote fles water in de bus hadden. En dat ging snel op hoor!"

Hoe Lex en Yahia Brenger hebben leren kennen? Door een klus via Marktplaats. Ze hebben zich gelijk ingeschreven.

“We vinden het een erg origineel concept en leuk om voor te rijden. Wij helpen graag met het optimaliseren van het platform door onze feedback als koeriers te geven.”

Meer lezen
Koerier in beeld: Houari
Koerier in beeld; Ashan


Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs

30-04-2020