Koerier in beeld: Ashan

Ashan is een relatief jonge brenger, maar erg enthousiast. Hij kwam langs op kantoor en we stelden hem een aantal vragen:

Welk type bus rijd je?
Een Peugeot Expert

Wat is je meest gereden route?
Ik rijd door heel Nederland en af en toe ook door Vlaanderen.

Hoe lang ben je al koerier?
Ik ben inmiddels 2,5 jaar koerier. Hiervoor was ik accountant bij de Deutsche Bank maar ik heb een vrij heftig auto ongeluk gehad. Hier hield ik een whiplash en geheugenproblemen aan over en kon daardoor mijn werk niet meer volledig uitvoeren. Maar ik ben niet iemand die thuis gaat zitten. Ik wilde iets bijdragen aan de maatschappij en kijken hoe ver ik het kon schoppen op een andere manier. Ik kon wel gewoon auto rijden, maar niet lang achter een computer zitten. Toen dacht ik, misschien kan ik koerierswerk doen. Om te kijken of dat iets voor mij was, ben ik stage gaan lopen als nachtkoerier. Dat ging ontzettend goed en daar kon ik vrijwel meteen aan het werk. Toen ben ik naar de KvK gegaan, heb ik een busje gekocht en ben ik begonnen met rijden.

Wat vind je leuk aan koerier zijn?
Je bent lekker weg, lekker buiten en komt veel mensen tegen. Je beleeft mooie ervaringen met mensen in verschillende situaties. Zo was er met kerst een moeder die kerstcadeautjes had besteld. Toen de chauffeur ze kwam afleveren was ze niet thuis. Toen belde de klantenservice van het bedrijf waar ze de cadeautjes besteld later op met de vraag of ik ze alsnog wilde bezorgen die avond. Ik was eigenlijk al klaar met mijn dienst en niet in de buurt, maar ik dacht toen aan de kinderen die hun cadeautjes anders niet op tijd zouden krijgen. Dus ik heb de opdracht geaccepteerd en ben alsnog er naar toe gereden, zodat de kinderen toch nog hun kerstcadeautjes kregen. De moeder had tranen in haar ogen van geluk en de kinderen waren super blij. Dat was een prachtig moment in mijn leven!

Hoe ben je bij Brenger terecht gekomen?
Via Google. Ik zocht op “zzp koerier opdracht” en toen zag ik een advertentie van Brenger. Ik was nachtkoerier, maar overdag had ik vaak niks te doen en daarom wilde ik zoeken of er overdag ook nog opdrachten waren. Zo kwam ik op jullie website, die ik meteen erg duidelijk en overzichtelijk vond.

Wat is de leukste rit die je hebt gedaan voor Brenger?
De allereerste opdracht! Ik wilde de eerste keer vooral gewoon eens kijken of en hoe het allemaal werkte. De mevrouw reageerde heel snel en het ging heel goed. Ik moest een bank ophalen en afleveren. Ze waren ontzettend blij toen ik hem afleverde. Ik had bubbeltjesfolie om de bank heen gedaan zodat de bank geen beschadiging zou oplopen. Ze vonden het helemaal geweldig dat ik zo voorzichtig en zorgzaam er mee omging. Ze waren hartstikke vriendelijk, ik kreeg koffie en koeken. Het voelde eigenlijk meer als vriendendienst dan als koeriersdienst haha.

Hoe lang is de langste file waar je in gestaan hebt?
Ik sta eigenlijk nooit in de file. Als ik iets inplan zorg ik altijd dat ik de file omzeil. Lang leve ANWB! Maar daar helpt mijn vrouw ook goed bij. Mijn vrouw verzorgt de planning. Als ik in de bus zit, zit zij achter de pc! Ik heb een strakke planning en heb dan simpelweg geen tijd om in de file te staan. Daarom wijst mijn vrouw me vaak op de files en welke wegen ik dan moet nemen om de drukte te vermeiden. Ik rijd dus regelmatig binnendoor.

Heb je een favoriete snack op het tankstation?
Ik snack niet. Ik krijg van mijn vrouw een koelbox vol met fruit en brood mee, en water en shakes. Ik eet en drink gezond, ik speel topklasse cricket in Rotterdam. Soms werk ik 18 uur per dag, dus moet dan ook iets anders in mijn leven hebben wat een goede afleiding is. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om een hele dag te zitten. Je moet goed voor jezelf zorgen!

Meer lezen
Koerier in beeld: Houari
Lex en Yahia: bijzondere Brengers

Jouw transport
Ook iets vervoeren? Bekijk op onze website meteen de prijs voor jouw transport.

Bekijk de prijs