Koerier in beeld: Adriaan

Benieuwd wie er achter het stuur zitten bij Brenger? We willen jullie graag kennis laten maken met onze brengers. Vorige week kwam brenger Adriaan langs. Hij voerde zijn eerste Brenger opdracht uit in februari 2018 en heeft ondertussen 64 spullen van A naar B gebracht.

Welk type bus rijd je?
Een gele Opel Vivaro

Wat is je meest gereden route?
Heel Nederland!

Hoe ben je terecht gekomen bij Brenger?
Via Marktplaats. Voor mijn eigen koeriersbedrijf heb ik ooit flyers gemaakt en verspreid in Purmerend. Al snel merkte ik dat niet iedereen actief op zoek is naar transport en dat flyeren niet de juiste methode was om reclame te maken. Toen heb ik een advertentie op Marktplaats gezet en kreeg ik meteen een reactie van een mevrouw die een prijsopgave vroeg. Toen ik mijn prijs vermelde, antwoorde ze dat Brenger het goedkoper deed. Ik had toen nog geen idee wie of wat Brenger was. Het is me wel bijgebleven en uiteindelijk ben ik toch eens naar de website van Brenger gegaan. Daar zag ik wat voor goed concept het was en heb ik me gelijk aangemeld. De eerste week heb ik meteen 14 opdrachten voor Brenger gedaan!

Leukste rit die je gedaan hebt via Brenger?
Dat is een rit met The Piano Man. Er moest een piano met krukje van Leiden naar Amsterdam vervoerd worden. De man van de vrouw die hem had gekocht hielp met vervoeren. We reden samen naar het ophaaladres om vervolgens bij een adres op 5 hoog de piano op te halen. De zware piano op mijn karretje getild en in de bus gekregen. We kwamen er achter dat we net niet genoeg spanbanden hadden om de piano en het krukje goed vast te zetten. De man stelde voor om in de laadruimte op het krukje te gaan zitten en de piano vast te houden. Zo heeft hij drie kwartier in het donker op het pianokrukje gezeten. Ondertussen vroeg ik of hij al een beetje piano aan het spelen was en hield ik hem op de hoogte van waar we waren. Uiteindelijk goed in Amsterdam aangekomen en zijn vrouw erg happy gemaakt!

Meest uitdagende opdracht tot nu toe?
Dat was een koelkast. Een andere koerier was het niet gelukt om de koelkast naar beneden te krijgen vanwege het smalle trappenhuis, maar ik zou en moest het naar beneden krijgen. Ik heb het met de rolmaat opgemeten en uiteindelijk is het gelukt door de koelkast te draaien (breedte en lengte scheelde 5 cm en door het draaien paste het nèt wel door het trappengat).

Wat vind je leuk aan koerier zijn?
Ten eerste, ik houd van auto rijden, altijd al gedaan. Ik heb meteen mijn rijbewijs gehaald toen ik 18 was. Toen werd ik de jongste taxichauffeur van Purmerend en vond ik het heel gaaf om in een Mercedes te rijden op mijn 18e. Daarnaast vind ik het fijn om ‘s morgens de deur uit te gaan en geen idee te hebben wie je tegen gaat komen, in welke situaties je terecht komt en voor welke verrassingen je komt te staan. Ik ga er van tevoren van uit dat het altijd gaat lukken en ik ga nooit weg voordat de klus geklaard is! Die houding zien de klanten en daar komen hele leuke reacties op. Elke dag is een nieuw avontuur!

Favoriete snack bij een tankstation?
Ik ontbijt altijd met een verse smoothie. Als ik een dag op de weg ben vergeet ik wel eens te lunchen, maar als ik dan toch honger krijg vind ik een saucijzenbroodje heerlijk. Als snack af en toe chocolade zoals een Bounty of een Snicker. Oh, en een zakje chips is ook lekker, ham-kaas is mijn favoriet!

Meer lezen?
Koerier in beeld: Ashan
Lex en Yahia: twee bijzondere Brengers