Bestelbus huren? Op deze 4 punten moet je letten.

Bestelbus huren Amsterdam

Wanneer je veel en/of grote spullen wil vervoeren als je gaat verhuizen naar of binnen Amsterdam, dan kun je een bijvoorbeeld een aanhanger, bestelauto of bestelwagen huren. Zo vervoer je jouw bank, tafel en/of fiets eigenhandig naar je nieuwe woning in Amsterdam.  Maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je er eentje huurt. Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Hier moet je op letten bij het huren van een bestelbus

1. De prijs

Bij bekende bestelbusverhuurbrijven kun je vanaf ongeveer €45 per dag een busje huren met een laadruimte van 3m2. Heb je meer te vervoeren? Dan betaal je al gauw €90 voor een hele dag. Let op dat je vaak nog wat extra kosten zal betalen. Denk hierbij aan eventuele extra kosten als schade en diefstaldekking, eigen risico, inzittendenverzekering, het aantal kilometers die je extra rijdt of kosten voor een extra bestuurder.

Ben je jonger dan 26 jaar? Dan moet je bij sommige verhuurders rekening houden met een leeftijdstoeslag. Ook moet je de bestelbus met een volle tank weer inleveren, dus houd rekening met  brandstofkosten. Zo kan het eindbedrag voor het huren van een bestelbus voor het ophalen van je spullen, toch best oplopen!

2. De borg

Denk er ook aan dat je een borg moet betalen. Hoe hoog de borg is verschilt per verhuurder en hangt af van het type voertuig en of je je eigen risico hebt verlaagd. Maar houd rekening met een borg van een paar honderd euro. Als je je eigen risico niet afkoopt voor ongeveer €15/€30 per dag, dan kan je borg zelfs oplopen tot €1.500. De borg krijg je aan het eind van de verhuurperiode teruggestort, min de huurkosten.

3. Je rijbewijs

Met een rijbewijs B mag je een bestelbus besturen. Let wel op: bij sommige bestelbusverhuurders dien je minimaal 1 of 2 jaar je rijbewijs te hebben. Let hier dus goed op voordat je er een reserveert. Zo voorkom je teleurstelling bij het ophalen van de bestelbus!

4. Een poststuk

Bij het ophalen van de bestelbus dien je naast je rijbewijs en pinpas of credit card voor de borg, ook een poststuk mee te nemen. Dit poststuk kan zijn: een bankafschrift, telefoonrekening, loonstrook of een brief van de gemeente of bank met je naam en adres erop. Dit poststuk mag niet ouder dan 3 maanden zijn.

Goedkope bestelbus

Een goedkope bestelbus huren is nog wel mogelijk. Hoe je dat doet? Huur de kleinste bestelbus, dus met de minste laadruimte. Let er wel op dat je nieuwe bank of tafel erin past. Kun je tijdelijk wel wat geld missen? Dan bespaar je geld door je eigen risico niet af te kopen en een borg van €1.500 te betalen. Dit is natuurlijk wel de voordeligste optie als je geen schade rijdt. Ook kan het lonen om de bus voor slechts een paar uur te huren in plaats van een halve dag. Let wel op dat een dergelijk goedkoper 4-uren tarief niet in het weekend geldt.

Overweeg een koerier

Een bestelbus huren lijkt eenvoudig. Maar er zijn dus wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je liever zo min mogelijk tijd en moeite kwijt zijn én voordelig je grote spullen vervoerd hebben? Overweeg dan een koerier. De koeriers van Brenger halen en brengen jouw spullen wanneer jij ze nodig hebt, óók in het weekend tegen hetzelfde tarief. Benieuwd hoeveel jouw transport met Brenger gaat kosten? Bereken jouw prijs hier!

Boek een Brenger-koerier

Over ons

Bij Brenger boek je snel en gemakkelijk en koerier voor jouw grote onhandige items. Of je nu een wasmachine wil verplaatsen naar je nieuwe woning of  een bank via Marktplaats aan het andere kant van het land hebt gekocht: met Brenger zijn jouw spullen zo vervoerd. Wij matchen jouw transport aanvraag aan de koerier die toch al deze route zal rijden. Zo verdient de koerier extra op zijn rit en bespaar je tijd, moeite en CO2 om niet zelf op en neer te rijden. Meer weten over Brenger of ben je benieuwd hoe veel jouw transport gaat kosten? Bekijk dan onze website!