Aanhanger huren Amsterdam: dit zijn de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen

Deze 10 antwoorden wil je weten voordat je een aanhanger huurt

Als je een aanhanger in Amsterdam wil huren dan moet je een aantal dingen weten. Zo moet je ruim op tijd eentje reserveren en dien je borg te betalen. En wist je dat het koppelen van de aanhanger best lastig kan zijn als het het nog nooit gedaan hebt? We hebben de dingen die je wil weten voordat je een aanhanger gaat huren op een rij gezet!

1. Waar huur ik een aanhanger?

Stel, je wil een bank die je op Marktplaats hebt gekocht in je woning in Amsterdam krijgen. Dan kun je een aanhanger huren bij een een tankstation. Rond de ring heb je verschillende tankstations waar je er eentje kunt huren in Amsterdam.  Wanneer je een Makro-pas hebt, dan kun je ook bij bepaalde locaties een aanhangwagen huren. Bij sommige aanbieders moet je eerst online reserveren en bij anderen kan dat juist niet. Let hier dus goed op!

2. Wat kost het om een aanhanger te huren?

De prijs voor het huren van een aanhanger verschilt per aanbieder, grootte van de aanhanger en hoe lang je deze wil huren. Je betaalt minimaal tussen de  €22 en €30 per 3 uur voor de kleinste aanhanger in Amsterdam. Let wel op: vaak zijn de tarieven in het weekend wat hoger. Ook moet je rekening houden met een borg van rond de €50 a €75.

3. Is mijn auto geschikt voor een aanhanger?

De meeste auto’s hebben een 7-polige aansluiting, enkele auto’s hebben een 13-polige aansluiting. Bij de meeste aanhangerverhuurders heeft de tussenkabel, de kabel voor de stroom, ook een 7-polige aansluiting. 13-polige kabels kun je vaak gratis huren.

4. Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhanger?

Welk rijbewijs je nodig hebt om een aanhanger te huren hangt af van het maximale gewicht van de aanhanger en de belading samen. Met een ‘normaal’ rijbewijs (B) mag je aanhangers met een maximale massa tot 750 kilo trekken en aanhangers trekken die zwaarder dan 750 kilo zijn wanneer het totale gewicht van de auto inclusief de aanhanger niet boven de 3500 kilo komt. Daarnaast staat op de kentekenpapieren van je auto wat de trekkracht is. Controleer dit dus eerst even! Dan weet je welke aanhanger en welk gewicht jouw auto aankan.

5. Hoe koppel ik een aanhanger aan mijn auto?

Voor de veiligheid is het belangrijk om de aanhanger juist aan de auto te koppelen. Het is verstandig om eerst een instructievideo te bekijken zodat je stap voor stap ziet hoe je dat precies doet. Zo weet je wat te doen als je op de verhuurlocatie aankomt.

6. Heb ik een ander kentekenplaat nodig?

Ja, het is het wettelijk verplicht om een wit kentekenplaat op de aanhanger te bevestigen. Deze moet je dus van te voren even laten maken. Op de website van Kentekenloket kun je zien waar je dat kan doen!

7. Kan ik met de gehuurde aanhanger de grens over?

Ja, je kunt met een gehuurde aanhanger de grens over. Het is wel verplicht om een verzekering te hebben bij pech in het buitenland.

8. Ben ik verzekerd tegen schade, verlies en diefstal?

Als bestuurder ben je zelf verantwoordelijk voor een WA-verzekering voor eventuele schade aan de aanhangwagen. Bij schade, verlies en diefstal ben je geheel verantwoordelijk voor de eventuele kosten die hieruit voortvloeien.

9. Kan ik de gehuurde aanhanger op een andere locatie inleveren?

Bij de meeste verhuurders kan dit helaas niet. Je moet dus de gehuurde aanhanger op dezelfde locatie weer inleveren als waar je deze hebt opgehaald.

10. Kan ik een koerier laten rijden?

Je kunt zelf een aanhanger huren en op en neer rijden. Maar je kunt ook een koerier in een bestelbus de spullen laten vervoeren. Wel zo makkelijk! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken hier jouw prijs!

Het ideale alternatief

Een aanhanger huren kent enkele voordelen. Zo ben je, afhankelijk van een aantal factoren, niet veel geld kwijt. Ook heb je zelf de regie in handen: je rijdt zelf immers heen en weer. Het kent ook enkele nadelen. Zo moet je een wit kenteken regelen, kun je de aanhanger niet op een andere locatie inleveren en geldt het voordelige tarief niet op zaterdag terwijl de meeste mensen alleen in het weekend tijd hebben om met een aanhanger op pad te gaan. Dan is een koerier via Brenger het perfecte alternatief! Je hoeft zelf niet de deur uit. Binnen 3 minuten heb je jouw koerier geboekt die de spullen komt brengen wanneer jou dat uitkomt.

Boek een koerier

Zo hoef je nooit meer zelf met je spullen door Amsterdam te sjouwen

Wie in Amsterdam woont weet dat het best onhandig kan zijn om met een aanhanger door de drukke en smalle straten te manoeuvreren. En laat staan om met de spullen naar 4-hoog te sjouwen! Bij Brenger boek je een koerier die jouw spullen haalt en brengt wanneer jou dat uitkomt. Bovendien kun je bij je boeking ook extra sjouwhulp selecteren die jou komt helpen met tillen. Ook kun je aangeven naar welke etage het getild moet worden. Voor een meerprijs helpt de koerier, die de spullen het heeft gebracht, jou met het naar boven tillen van de spullen. Meer weten? Bekijk onze website hier!