4 items die moeilijk met een bus te vervoeren zijn

Een Brenger-koerier in een blauw uniform staat naast een witte bestelbus met Brenger-logo, klaar om een pakketje te bezorgen.

Het is vaak lastig om grote items te vervoeren in je auto. Het is daarom een uitkomst om je spullen te laten vervoeren door iemand die een bus heeft en toch al die kant op gaat. Zoals via Brenger. Maar sommige items zijn juist moeilijk om te vervoeren met een bus. Je moet dan óf heel voorzichtig zijn óf je kunt beter de auto pakken. In deze blog bespreken we vier items die moeilijk met een bus te vervoeren zijn.

Glas vervoeren
Kwetsbare items zoals glas zijn moeilijk te vervoeren. Een raam, aquarium, een set glazen of spiegels. Op het eerste oog geen ingewikkelde items, maar het vereist de grootste nauwkeurigheid om ze goed in te pakken. Ook is het belangrijk om het glas in een grote bus goed vast te zetten, zodat het niet om kan vallen. Scherven mogen dan wel geluk brengen, je haalt je spullen toch het liefst in één stuk in huis.

Huisdieren vervoeren
Dit spreekt natuurlijk voor zich. Een huisdier is een levend wezen. Dit betekent dat het eten, drinken, aandacht en zorg nodig heeft. Het is daarom goed om je huisdier in zijn reiskooi met genoeg eten en drinken te vervoeren, zodat hij alles wat hij nodig heeft bij zich heeft. In dit geval is het misschien ook een beter idee om de auto te pakken. Je huisdier is dan fijn dichtbij je, waardoor jij het dier kunt kalmeren wanneer het bang wordt.

Eten vervoeren
Denk je erover om je bruidstaart, rijsttafel of catering te laten vervoeren met een bus? Misschien niet zo’n best idee. Het is namelijk heel moeilijk om eten goed en stevig vast te zetten, zodat het niet kan gaan schuiven of vallen. Het zou immers zonde zijn als je taart naar de grond gaat of je catering over de hele bus verspreid ligt.

Buffetkast vervoeren
Een buffetkast is vaak groot, zwaar en log, wat het lastig maakt om deze te vervoeren. Het is niet alleen moeilijk te tillen, maar past vaak ook niet horizontaal in de bus. Daarnaast kan het lastig zijn om de kast goed vast te zetten, waardoor deze kan verschuiven tijdens het vervoer. Zorg daarom dat de bus groot genoeg is, er voldoende bevestigingspunten zijn en gebruik indien mogelijk een laadklep. Mocht dit niet genoeg zijn, overweeg dan om de buffetkast in delen te vervoeren.

Meer lezen?
Een koerier gaat op pad en neemt mee…
Alles voor jouw huisdier thuis afgeleverd