Veelgestelde vragen en contact

Hieronder staan allerlei veelgestelde vragen van mensen die spullen willen laten vervoeren via ons platform.

Algemene vragen

Kan ik via Brenger ook een verhuizing regelen?

Je kunt Brenger zeker inzetten voor jouw verhuizing. Wij bieden een geschikte oplossing voor spullen die makkelijk in en uit een bestelbusje te laden zijn. Zorg dat je alle maten van de te vervoeren spullen hebt en voer deze in op brenger.nl. Gaat het om zware spullen? Dan raden we je aan om voor een meerprijs van 40 euro te kiezen voor een extra sjouwhulp. In principe demonteren onze koeriers niet, dus zorg dat je spullen klaar staan. Brenger is geen verhuisbedrijf. Let op: wil je meer dan 5m3 laten verhuizen? Dan kunnen we niet garanderen dat we een koerier vinden. Je kunt het wel proberen, vaak lukt het gewoon!

Past jouw transportverzoek niet in onze formaten?

Als je gekke, grote of hele zware transportverzoeken hebt, garanderen wij niet dat het wordt bezorgd, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Er zijn bijvoorbeeld koeriers met een extra grote bus of apparatuur om zware producten in te laden. Als je zo’n gek, groot of zwaar transportverzoek plaatst nemen wij ook even contact met je op.

Heb jij een transportverzoek naar een plek buiten Nederland en Vlaanderen?

Als je een transportverzoek plaatst vanaf of naar een plek buiten Nederland en Vlaanderen, garanderen wij niet dat het wordt bezorgd, maar je kan het transportverzoek zeker vrijblijvend plaatsen. De meeste transportverzoeken naar andere landen in Europa lukken gewoon. Er zijn namelijk veel Nederlandse koeriers die wekelijks naar andere Europese landen rijden. Wij garanderen deze transportverzoeken alleen nog niet.

Als ik een transportverzoek plaats, ben ik dan verplicht het door te laten gaan?

Een transportverzoek plaatsen is vrijblijvend. Voordat je een deal hebt met een koerier kan je het transportverzoek ten allen tijden annuleren en krijg je het gehele bedrag teruggestort wanneer je al hebt betaald. Wanneer je een deal hebt met een koerier, kun je tot 48 uur voor het ophaalmoment gratis annuleren. Als je later dan 48 uur van tevoren annuleert, krijg je de helft van het geld terug en gaat de andere helft naar de koerier. Als je later dan 24 uur van tevoren annuleert dan krijgt je 25% terug. Dit is omdat de koerier zijn planning dan vaak niet meer aan kan passen.

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens het transport?

Alle spullen die via Brenger worden verstuurd zijn tijdens het transport van voordeur tot voordeur standaard verzekerd tegen schade en diefstal tot € 500. Schade die ontstaat wanneer de koerier de spullen tilt of helpt bij het tillen van de spullen binnen het huis of gebouw bij het ophaal- of afleveradres wordt niet gedekt door deze verzekering. Ook schade aan glas, steen of etenswaren of schade tijdens transporten die niet binnen onze garantie vallen (groter dan 400x180x160cm of zwaarder dan 200kg of spullen of die met apparatuur moeten worden in- en uitgeladen) wordt niet verzekerd. In geval van schade, vragen wij je direct telefonisch contact met ons op te nemen en foto’s van de beschadigde spullen, een beschrijving van de schade en een bewijs van de reparatiekosten en/of aanschafwaarde te sturen naar info@brenger.nl. Brenger vergoed de herstelkosten zoals opgesteld in de offerte van een professionele restaurateur, tot maximaal de aanschafwaarde van het product.

Kan een koerier ook met een extra sjouwhulp komen?

Ja dat kan zeker! Je kunt dit aangeven het plaatsen van de opdracht bij de ophaal- en of aflever situatie. Voor een extra sjouwhulp betaal je €40 extra.

Hoe plaats ik een transportverzoek?

Hoe het werkt staat hier heel makkelijk uitgelegd.

Wat kost een transport via Brenger?

Op onze homepage kun je de prijs voor jouw transport berekenen. Vul alle informatie in en dan verschijnt de totale prijs. Je ziet tijdens het proces hoe de prijs is opgebouwd.

Kan de koerier met laadklep, palletwagen, verhuislift, etc. komen?

Een koerier via Brenger komt standaard in een bestelbus met verhuisdekens en spanbanden. Zijn er extra hulpmiddelen nodig om jouw spullen in en uit te laden, dan kan je extra services toevoegen aan jouw boeking. Het is jouw verantwoordelijkheid dat spullen met de gekozen service te laden zijn. Via ons “Extra services” pakket kun je de volgende opties bijboeken:

 • Extra persoon: de koerier komt met een extra man, handig als er geen hulp aanwezig is op een van de adressen.
 • Laadklep: de koerier komt met een bus met laadklep, handig om bijv. spullen op wielen te laden.
 • Laadklep en palletwagen: de koerier komt met een bus met laadklep en palletwagen, handig om bijv. zware pallets te laden.
 • Laadklep en een extra sjouwhulp: de koerier komt met een bus met laadklep en een extra sjouwhulp.

Let op! De volgende services biedt Brenger niet, schakel hiervoor zelf een externe service in:

 • Een verhuislift
 • Demontage
 • Verpakkingsmateriaal

Betaling

Waar kan ik mijn facturen vinden?

Nadat jij je transport hebt betaald, sturen wij de factuur toe per mail.

Hoe werkt de betaling?

Je betaalt de prijs voor het transport aan ons wanneer je de opdracht plaatst (of later bij opdrachten buiten de bezorg-garantie, wanneer je het aanbod van een koerier accepteert). Wij zorgen ervoor dat de koerier pas wordt uitbetaald wanneer jij bevestigt dat het transportverzoek is afgerond of wanneer je 24 uur na het afgesproken bezorgmoment niks laat weten.

Bezorging

Hoe weet ik hoe laat de koerier komt?

Om 20.00 uur de avond vóór het transport ontvang je per email de naam van de koerier en het tijdvak waarin hij of zij komt. Twee uur voor aanvang van het tijdvak kan je de koerier volgen op de Track & Trace pagina en krijg je zijn of haar contactgegevens. De koerier neemt in de regel altijd een halfuur voordat hij of zij aankomt contact met je op.

Hoe bevestig ik dat de spullen zijn bezorgd?

Je kunt bevestigen dat de spullen zijn bezorgd op de status pagina van je transport (link is te vinden in de mail die je kreeg na de betaling). Zodra jij hebt bevestigd dat de spullen zijn bezorgd, maken wij de beloning over naar de koerier. Als je niet bevestigt dat de spullen zijn bezorgd, maken wij twee werkdagen na de afgesproken bezorg datum de beloning over aan de koerier.

Worden de spullen gegarandeerd bezorgd als ik een transportverzoek plaats?

Alle transportverzoeken binnen Nederland (m.u.v. Waddeneilanden) worden gegarandeerd bezorgd binnen 7 werkdagen van de oorspronkelijk geboekte transportdag.

De garantie geldt niet:

 • als de opdracht groter is dan onze maximale afmetingen (400x180x160cm)
 • als het om een groter volume dan 12 m3 gaat
 • als het totale gewicht zwaarder dan 200kg is
 • als het om glas of steen gaat
 • als het om etenswaren gaat
 • als het een aanhangwagen/aanhanger of piano betreft
 • als het een organisme betreft

Omdat deze uitzonderingen niet binnen ons concept vallen kunnen wij niet garanderen dat een koerier zo’n transportverzoek oppakt. Echter, lukt het ons toch vaak om een koerier te vinden. Plaats daarom vooral je transportverzoek en waarschijnlijk is er snel een koerier die jouw transport kan uitvoeren! Dit is alleen niet het geval voor transporten zwaarder dan 200kg. Hier kun je geen transportverzoek voor plaatsen omdat de koeriers dit niet kunnen vervoeren.

Kan het op een specifiek tijdstip en/of datum worden opgehaald of afgeleverd?

Jazeker, bij het plaatsen van het transport kan je altijd de datum selecteren. Vervolgens kan je kiezen voor een flexibel tijdvak van 9:00 tot 18:00 of een specifiek tijdvak tegen extra betaling.

Marktplaats

Moet ik mijn rekeningnummer verifiëren?

Je hoeft nooit je rekeningnummer aan Brenger of de koper te geven. Wanneer de koper de betaling via Brenger regelt ontvang je een mailtje van Noreply@brengermail.nl met de uitnodiging om jouw identiteit te verifiëren bij Online Payment Platform. Uitnodigingen om de betaling te bevestigen via andere kanalen, zoals WhatsApp of andere email adressen, kunnen wijzen op phishing. Meldt dit soort pogingen altijd bij de politie of het online fraude helpdesk.

Kan ik de betaling voor de marktplaats-aankoop ook via Brenger regelen?

Ja! Sinds kort kun je via Brenger de verkoper ook betalen voor het product. Wel zo veilig!

Begin je transport door de plaatsnamen in te vullen op de homepage. Vervolgens kies je voor ‘vanaf een woning’ als type transport en daarna voor de Markplaats-optie. Je krijgt na het beschrijven van je product dan de vraag of je de betaling ook via Brenger wilt laten lopen. Vervolgens vul je het bedrag in dat je met de verkoper bent overeengekomen en zijn of haar contactgegevens aan het einde van het proces. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn, anders zijn de annuleringskosten voor jou.

De verkoper ontvangt dan een email om zijn of haar bankrekening in te vullen en te verifiëren (let op: wij doen dit alleen via email, nooit via whatsapp of andere kanalen, dit kan phising zijn).

Binnen 48 uur nadat de koerier heeft aangegeven dat het product is opgehaald (en de bankrekening is geverifieerd) zal de verkoper dan worden uitbetaald.

Wat als mijn transport niet binnen de garantie valt?

Wanneer je transport niet binnen de garantie valt door bijvoorbeeld afmetingen, gewicht, of omdat deze buiten Nederland vervoerd moet worden, kun je de opdracht plaatsen en later betalen. In 90% van de gevallen biedt zich dan alsnog een koerier aan. Lees hier meer.

Hoe werkt Brenger als ik een Marktplaats-aankoop wil laten vervoeren?

Onze service wordt vaak gebruikt om Marktplaats-aankopen op te halen en te bezorgen. Hieronder staat uitgelegd hoe je dit het makkelijkst regelt:

 • Vraag aan de verkoper, voordat je het transportverzoek plaatst, op welke dag diegene aanwezig kan zijn. Het wordt het goedkoopst als het op de 3e werkdag of later kan worden opgehaald en bezorgd. Vraag daarnaast of het bij de voordeur kan worden opgehaald, wat de afmetingen zijn en of het zwaarder is dan 100kg.\
 • Plaats je transportverzoek op Brenger, geef aan in welk tijdvak het kan worden opgehaald en in welk tijdvak het kan worden bezorgd.\
 • Je hoort van ons welke koerier in welk tijdvak van 4 uur in het door jouw gekozen tijdvak, jouw aankoop komt ophalen en bezorgen.\
 • Jij en de koerier ontvangen ook elkaars telefoonnummer en e-mailadres zodat jullie elkaar op de hoogte kunnen houden.Maar hoe regel je dan de betaling van het product? Marktplaats biedt sinds kort twee services, Gelijk Oversteken en Betaalverzoeken, waarmee je de verkoper op een veilige manier kan betalen.

Brenger voor bedrijven

Hoe ontvang ik achteraf een factuur van de bezorging?

Al je facturen komen na de bezorging te staan in jouw online portal. Ook sturen wij jou wekelijks de facturen per mail. De betalingstermijn is 14 dagen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor de zakelijke voordelen?

Brenger voor Bedrijven is beschikbaar vanaf 3 transporten per week. Heb je minder dan 3 orders per week? Dan kan je via www.brenger.nl je transportopdracht plaatsen. Via de reguliere website kun je je ook registreren als zakelijke klant. Wil je meer weten of de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Mijn transporten moeten door 2 personen bezorgd worden, kan dit? En doen jullie ook montage en retourzendingen?

Wij spelen altijd in op de gewenste service. Moet de bezorging door 2 personen gedaan worden? Dan zorgen wij daarvoor: zowel als constante service of incidenteel. Ook montages en retourzendingen kunnen wij in overleg leveren voor bedrijven. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wat kost een zakelijk transport via Brenger?

De vaste prijzen die wij rekenen zijn op basis van de gewenste service voor jouw bedrijf. Montage, levering op de begane grond of tot de 4e verdieping, bezorgen in de regio of door het hele land, de grootte van het product; het heeft allemaal invloed op de prijs. Wil je een prijs op maat? Vul het offerteformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens het transport?

Onze koeriers gaan uiterst zorgvuldig om met de spullen die vervoerd worden. Het kan voorkomen dat er onverhoopt toch iets gebeurd. Voor diefstal, verlies of beschadiging ben je standaard verzekerd tot € 500,-. Brenger vergoed de herstelkosten zoals opgesteld in de offerte van een professionele restaurateur, tot maximaal de aanschafwaarde van het product.

Hoe kan ik Brenger inzetten voor mijn bedrijf?

Heb je minsten drie transporten in de week en interesse in onze service? Laat het ons dan weten. Vul hier het offerteformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Je kan ons ook direct bereiken door te mailen naar: zakelijk@brenger.nl.

Ikea

Kan ik mijn adres of persoonsgegevens wijzigen?

Wanneer het nieuwe adres in dezelfde plaats ligt van het eerder doorgegeven adres, dan kan een wijziging worden doorgegeven via telefoon: +31 85 888 1124 of via de chat rechtsonder op brenger.nl.