Brenger voor koeriers. Het hoe, wat en waarom van Bundeltransporten.

1. Wat is bundelen bij Brenger?

2. Waarom hebben we bundeltransporten geïntroduceerd?

3. Hoe gaat het bundelen in z’n werk?

4. Hoe profiteer je van bundelen? Geef jouw vrije dagen door.

Wat is bundelen bij Brenger?
Op Brenger.nl komen elk moment van de dag transportaanvragen binnen. Een bank van A naar B, of een dressoir van C naar D. Op het moment dat deze ophaal- en/of afleverpunten bij elkaar in de buurt liggen kun je deze makkelijk combineren, om zo meer spullen op dezelfde route te vervoeren. Zo vullen we elk busje onderweg zo efficiënt mogelijk en bieden we een duurzame transportoplossing. Een bundeltransport is dus een combinatie van verschillende transportopdrachten die samen een route of een rondje vormen.

Waarom hebben we bundeltransporten geïntroduceerd?
Ons doel is uiteindelijk om het jou als koerier zo makkelijk mogelijk maken om elke kilometer die je rijdt een volle bus te hebben. Het aanbieden van bundeltransporten is daarin de eerste stap. Dat is vooral aantrekkelijk voor wanneer je langere periodes beschikbaar hebt om te vullen met opdrachten. Op termijn maken we het mogelijk voor jou om jouw planning te uploaden, waarna onze algoritmes deze met Brenger-transporten kunnen aanvullen als jij dat wilt. Iets waar we hard aan werken, maar nu nog niet mogelijk is!

We weten ook dat bundelen niet voor elke koerier ideaal is. De ene pakt het liefst alleen een extra opdrachten via Brenger om zo zijn of haar eigen route aan te vullen, en de ander wil het liefst zo min mogelijk plannen en is dus met de bundeltransporten heel blij. Gebundelde en losse transporten zullen altijd naast elkaar blijven bestaan.

Hoe gaat het bundelen in z’n werk?
Niet alle opdrachten zijn geschikt om te bundelen: het zijn vooral de simpele transporten zonder extra service-aanvragen. Het aantal opdrachten dat dat wel is, houden wij vast tot 18:00. Tussen 18:00 en 21:00 komen bundeltransporten online, waarna je deze dus kunt claimen. Na 21:00 worden alle losse transporten die we niet hebben kunnen bundelen op de website gezet. Overdag komen ook transporten online, maar een stuk minder omdat de meeste koeriers dan veelal onderweg zijn. Zo hoef je dus tijdens het rijden minder te missen.

Hoe profiteer je van bundelen?
Om bundeltransporten voor jou zo goed mogelijk te laten werken zijn er een aantal tips die je mee kunt nemen. 

Tip 1: check de informatie in de opdracht goed. Bij elk bundeltransport staat beschreven hoeveel ruimte je vrij moet kunnen maken voor de rit en hoe lang je laadruimte moet zijn. Let ook goed op de tijd inclusief stops: daarbij staan tijden die je ook daadwerkelijk in acht moet nemen. Deze houden namelijk rekeningen met de tijdvakken die opdrachtgevers hebben aangegeven.

Tip 2: geef in dit formulier aan welke dagen je voor Brenger bundeltransporten zou willen rijden, dan sturen wij je per mail als eerste de bundeltransporten voor die dag. 
 

Voeg Brengerdag toe