Bestelbus huren niet meer nodig?

Bestelbus huren niet meer nodig?

Vroeger was het standaard: als jouw meubel van A naar B moest, dan zat er niets anders op dan een bestelbus te huren en zelf achter het stuur te kruipen. Tegenwoordig hoef je hiervoor de deur niet meer uit.

De meubeltransport services

De grotere meubelketens van Nederland bieden over het algemeen aan om de meubels bij jou thuis te bezorgen. De kosten voor deze service lopen sterk uiteen (oplopend tot enkele honderden euro’s). Daarnaast is de kwaliteit van dergelijke services ook niet altijd even goed. Zo loop je wel eens de bezorger mis of klopt het aflevermoment niet.

Dus toch maar een bestelbus huren?

Met zulke ervaringen is het inderdaad logisch dat mensen liever teveel betalen aan de huur van een busje om vervolgens zelf maar hun meubel op te gaan halen.

Zo hoeft het echter niet te gaan. De koeriers van Brenger worden voor al hun prestaties beoordeeld. Alleen de best presterende koeriers mogen klussen uitvoeren. Bedrijven zijn hierdoor altijd verzekerd van professionele proactieve koeriers. Als klant pluk je hier natuurlijk de vruchten van.

Brenger inschakelen is financieel voordelig. Al vanaf 28 euro wordt jouw meubel bezorgd. Jij hoeft enkel jouw voordeur open te doen. Oh ja, doordat Brenger alle busjes op een efficiënte manier vult, doe je ook nog eens goede zaken voor het milieu.

Brenger koerier tilt een bank uit een bestelbus

Wanneer is het dan toch handig om een bestelbus te huren?

Hoewel Brenger voor veel meubeltransporten een goede keus is voor jouw portemonnee en het milieu, is er een markt waar dit niet per sé het geval is: de verhuismarkt.

Als de verhuizing bestaat uit meer dan 1 of 2 grote meubels, dan is het financieel meestal interessant om een bestelbus te huren. Vrienden op te trommelen en jouw spullen zijn in een mum van tijd van A naar B. In dat geval kost de gehele verhuizing vrijwel nooit meer dan 100 a 150 euro.

Om jou een handje hierbij te helpen hebben wij onderzoek gedaan naar de prijzen van bestelbussen. Wij waren druk bezig om alle prijzen op een rij te zetten, toen wij op leasytime stuitten.

Founders Pelle en Jeroen gaven aan dat leasytime zich ten doel heeft gesteld om alle stress weg te nemen bij verhuizen. “De meeste stress zit in de voorbereiding. Daarom hebben wij een platform gemaakt waar de verhuizende eenvoudig bestelbusjes met elkaar kan vergelijken en vervolgens direct kunt reserveren.”

Momenteel kan je via leasytime gemakkelijk en overzichtelijk een bestelbus huren bij bijna alle autoverhuurders in Amsterdam. Naar verwachting zullen zij snel uitbreidden naar de rest van Nederland.

Conclusie: het huren van een bestelbus is hedendaags eigenlijk niet meer nodig. Voor meubeltransport ben je bij Brenger aan het juiste adres. Slechts in het geval van een doe-het-zelf verhuizing is het huren van een bestelbus het overwegen waard.

Lees meer

Laat jouw items duurzaam bezorgen

4 items die moeilijk met een bus te vervoeren zijn

02-07-2020